Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ki mikor kezdte a hozzátáplálást?

Ki mikor kezdte a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kisfiam, kizárólag anyatejes. Mintha mostanában csökkenne a tejem. Havi szinten több mint 1 kg-ot hízott, a súlya rendben van. Meztelenül: 5420 gr (mai mérés)

Viszont az étkezéseknél mintha mindig éhes maradna. Egy evésre keveset eszik. 3 óránként eszik általában, éjszaka valamikor több óra is kimarad, ha nem kel, én nem szoktam keltegetni. Kell-e aggódnom, hogy éhezik a gyerek (zöld széklet, amikor többet eszik, akkor sárgásabb) vagy csak a havi hízással törődjek? Érdemes-e ebben a korban mást is megpróbálni? A tápszer nagyon nem ízlett neki, ki is jött belőle. Valamikor az anyatej is, sokszor van, hogy sokat bukik. Más tápszert próbáljak, vagy pürét, gyümölcslevet, nem tudom, hogy mik a lehetőségek..?

2013. ápr. 1. 22:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Mindkét gyermekemnél 6 hónaposan kezdtem, mindkettő anyatejes. 3 hónaposan semmiképpen nem kezdenék hozzátáplálást, ha nagy baj van, akkor max. tápszer. Amúgy próbáld meg, hogy gyakrabban szoptatod, tejserkentőt szedsz/iszol. Lehet, hogy csak átmeneti a dolog, fejlődési ugrás van, vagy lesz a babádnál és néhány napon belül megoldódik.
2013. ápr. 1. 23:59
 12/26 anonim ***** válasza:
Szia! 4 hónapos kora előtt pár nappal sütőtökkel kezdtünk meg almával.
2013. ápr. 2. 00:01
 13/26 anonim ***** válasza:

Semmiképp nem kezdeném el a hozzátáplálást! Ha kell, óránként mellre tenném, így szaporodik a tej, jobb lenne (főleg, ha korábban is jött, még nagyobb hülyeség lenne pluszban etetni)

Egyébként lányommal 5,5 hónaposan kezdtük a kóstolgatást, de nagyobb mennyiségeket úgy 1 éves kora óta eszik (addig fő az anyatej volt, akár mást kínáltam előtte, akár fordítva)

A fiam pedig nőtt, mint a gomba, de 8! hónapos koráig nem mutatott hajlandóságot arra, hogy ő szilárdat egyen, ekkor kezdte, de csak kézbe vehető kajákkal. A kanalat nagyon hosszú ideig elutasította.

2013. ápr. 2. 00:19
 14/26 anonim ***** válasza:
Ja, és ez kimaradt, szépen hízik, minden babánál lassul picit egy idő után a növekedés, ne törődj hogy alkalmanként mennyit eszik, bőven elég havi szinten. A mérleg nay ellensége az anyukáknak.
2013. ápr. 2. 00:20
 15/26 anonim ***** válasza:
Ha pedig mégsem elég esetleg, akkor tápszer, ne gyümölcsöket adj mé (amúgy tápis babának sem érik meg hamarabb az emésztőrendszere, ugyanúgy ráér 5-6 hónapos kor körül kezdeni)
2013. ápr. 2. 00:25
 16/26 anonim ***** válasza:

Vá, az előzőt meg nem küldte el. Szóval ne idegeskedj, ne mérlegelj, szoptasd gyakran, és elég havonta egyszer mérni. Felesleges pánikhoz vezet, ha minden alkalommal méred.

(amúgy az enyém is csak 3 hónapos még, szóval még messze van a hozzátáplálás)

2013. ápr. 2. 00:27
 17/26 A kérdező kommentje:

nagyon akarok szoptatni, ez nem kérdés, mert ha nem akartam volna, akkor kb. 1 napos korától nem szoptatnék, mert mindig bealudt a baba, többen ébresztgették, és segítették mellre tenni. szóval nehéz volt az eleje, de most már összerázódtunk.

éppen ez az, hogy eszem, iszom rendesen, és mégis, mintha kevesebb lenne. most éjszaka is megébresztettem kicsit, az egyikből legalább evett kicsit, aztán alszik tovább.

2013. ápr. 2. 00:47
 18/26 A kérdező kommentje:

aki ír, megtenné, hogy odaírja, hogy anyatejes volt-e a baba? mert ez így eléggé félreérthető, most esett le.

mert más a tápszeres és más az anyatejes babáknál a hozzátáplálás. mármint a kezdet.

2013. ápr. 2. 00:48
 19/26 A kérdező kommentje:

nem írtam: iszom laktoherb teát. most azt felváltotta a homeos bogyó. (utrica urens)

ettől semmi, sőt, mintha visszaesett volna 2-3 napja szedem.

de sokáig nem fogom, nehogy rosszabb legyen.

2013. ápr. 2. 00:49
 20/26 A kérdező kommentje:

én is úgy gondoltam, hogy messze van, de ez kicsit nyugtalanít. pedig havi szinten több mint 1 kg-ot hízott most, eddig meg 1-et. :)

megpróbálom gyakrabban szoptatni, hátha több lesz. :)

2013. ápr. 2. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!