Nagy súlyú, anyatejes babák anyukái: hamarabb kellett elkezdeni a hozzátáplálást, vagy ki tudtátok várni a 6 hónapot?
Fiam 4 hónapos, és állandóan enne. Kizárólag anyatejet kap. Nagyon nagy súllyal született, és éjjel-nappal 2 óránként eszik két mellből. Emellett elég nyugtalan, nem jól alszik. A védőnő azt tanácsolta, hogy kezdjük el a hozzátáplálást esténként sinemil péppel.
Más is járt így? Kicsit szomorkodom, úgy várnék még a hozzátáplálással, de már hulla vagyok. :(
a fiam 4150g született
8 hónapig kizárólag anyatejet kapott (hiába kínáltam kiköpött mindent ami nem anyatej volt :-)
fél évesen 10,5 kg volt
és neki is voltak olyan időszakok mikor 2 óránként evett 2-3 hétig
kitartás
ha rendesen fejlődik akkor nyugodtan várj még
Nálunk is nagy súllyal született a bébink, és nagyon rossz volt, mikor úgy tűnt, h nem elég a cici... estére nekünk is pótlásnak bedobtak plusz tápszert, mert olyan volt, mintha kevesebb tejem lett volna hirtelen kb ugyanennyi idősen (de ez a normális ilyenkor, mert van ilyen korban egy fejlődésugrás, mikor többet igényelnek, de ha serényen szoptatsz, beáll rendesen)
Aztán szinte minden percben mellre tettem... most 1 éves a lányom és még mindig van tejem :) A pótlást 1-2 hét múlva el is hagyhattuk annó.
Ugyanezt tanácsolom.. addig, amíg nem lendül be újra a tejed, addig jobb kipótolni, mint az, h éhes maradjon.
Sok sikert :)
A gond a kialvatlanság.
A nagytesónál 5,5 hósan tápláltunk hozzá, és ő is borztalmas alvó volt, 3 évig kb zombik voltunk. Nem bírnám újrakezdeni...
Amúgy így, hogy folyamatosan etetem, nem éhezik, de nekem nagyon rossz. :(
ismerős... eleinte férjem kelt és tápizta a bébit, aztán "átvettem" az esti "műszakot is, h akkor is szoptatok...
Aztán lett, hogy átálltunk a fekve szopira és így én is tudtam aludni, ő is nyugodt volt.. esetleg így?
(2-es voltam)
Nálunk is így van, 5 hònapos lesz 3 nap múlva, és éjszaka 1, 5 òrànként felkel enni kb 3 hete.
Nagyon ki vagyunk készülve, a védőnő azt mondta adjak neki almát délelőtt, delben főzelék és este is, persze ne menjen az anyatej rovására.
Tegnap este adtam neki este tápszert is, de láthatòan utálja az ízét.
2 napja csinalom, de ugyanugy felkelt
Ajanlottak a sinlacot es silemil.
Szerintem fogzás is lehet.
Mi 2 napja elkezdtük a hozzátáplálást, persze csak fokozatosan, egyelőre 30 ml sinemilt kap este, és semmi eredménye egyelőre, ugyanúgy kel két óra múlva.
Ma már kicsit többet adok, hátha... Persze fontos a fokozatosság, mert a mellem szupertermelésre van ráállva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!