Anyatejes (tisztán) babának mikor adtatok először mást enni? Mikor kezdhető el anyatejes babánál a hozzátáplálás?
4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást.
Annyira lassan megy, 2-3 napig csak kóstoltatod, próbálja enni kanálról, majd jön a barack...
Mire megeszik 1 adagot az 2-3 hét, majd jönnek a uöldségek, 6 hónapos korára evett meg tízóraira egy adag hyölcsöt, ebédre egy adag főzeléket.
Ki hogy érzi, ha még nem akarod, nem kötelező elkezdeni!
De ha éjjel sokat kel enni, nappal is sokat cicizni, meg mivel nagy súlyú, lehet kevés a tej, ezért kell tartalmasabb étel.
Nekem 5 hónapos volt a kisfiam és csak szopizott,mikor elkezdtem a hozzátáplálást.Nálunk azért volt "javasolt",mert rengeteget bukott és sok tej visszajött neki.Ahogy elkezdtük a szilárdabb ételeket megszűnt teljesen.Ha nálatok semmi gond nincs,tejed van bőven és megfelelően fejlődik,szerintem érdemes várnod 5,5-6 hónapig.Én nem hallgatok már rég óta a védőnőmre,sokszor leírta magát...és sajnos nem ő az egyetlen,aki nincs a helyzet magaslatán. :(
11 hós baba anyukája
èrdekes amit a védön mond, mert nem hiába vannak a bébiételeken is hogy 4 hót betöltve lehet adni legkorábban.
Vagy is az egészvilágon elfogadott, hogy 4 hót betöltve el LEHET elkezdeni a hozzá táplálást. De nem muszáj azt szokták ajánlani hogy 6 hósan viszont mindenképpen el kell kezdeni.
"Régi vágású" védőnőm is 6 hósan javasolta a hozzátáplálást és mindkét gyerek magándokink is. Én 6 hós koráig vizet sem adtam neki, pedig nyár volt, de nem igényelte, elég volt az anyatej neki. Utánaolvastam, 6 hósan kezdtem, egyébként az Egészségügyi Világszervezet is ezt javasolja.
És nem múszáj hallgatni a védőnőre, nem szólhat ebbe bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!