Ki lehet egyszerre 2 étkezést váltani?
Ki lehet, de miért?
Az a kis adag gyümölcs hidd el kevesebb tápanyagot és vitamint tartalmaz, mint a kifejezetten a baba igényeinek kifejlesztett tápszer. A babák az első évben gyarapodnak és nőnek a testtömegükhöz képest a legtöbbet, ha nincs anyatej, akkor bizony az elsődleges tápanyag nem az egy szem alma vagy üveges őszibarack, hanem a megfelelő mennyiségű tápszer!
Egy éves korig érdemes kiváltani a napközbeni étkezéseket "rendes" ételre, és a reggeli és esti tápszert megtartani, majd lassan átállítani a tejre.
Ez csak eszembe jutott.
Egyébként a gyerekorvos már elkezdett "piszkálni", hogy ki kellene 1 étkezést váltani, mert a gyümi nem olyan kalóriadús, mint a tápszer...
Figyi, nagyon kevés infót írtál, ebből én ennyire jutottam.
Még azt sem írod, mennyi idős a kicsi, de azt elárulom, hogy egy fél éves babának is korai lenne két étkezést kiváltani.
Az idősebb gyerekorvosok nagy része nem nagy tápszerbarát, és nem tudom azt sem, miért indok a kétszeri gyümölcsre a kevesebb kalória. A baba egy év alatt megháromszorozza a születési súlyát, szerintem ehhez baromira kellene a kalória (energia) tápanyag és vitamin!
Vagy annyira hízik a baba?
elméletileg nem, mert túlterhelheted vele a pocakját, a lényeg a fokozatosság ami ugye kizárja az egyszerre 2 étkezést.
de mondjuk nem értem, hogy miért nem váltod ki a 10órait, ha egy egész gyümölcsöd megenne akkor miért adsz előtte tápszert, hogy tuti ne egyen, miközben azt írod, hogy ki akarod váltani, sőt a másodikon is gondolkodsz :)
leírva is túl van bonyolítva :)
egyébként jobb lenne az ebéd 2.nak, mert uzsi az szintén gyümölcs, tehát ott topognál még mindig, míg az ebéd az zöldség és arra van igazán szüksége :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!