Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mitől lehet ez? Anyatejes kérdés.

Mitől lehet ez? Anyatejes kérdés.

Figyelt kérdés
A kislányom 2 hét múlva lesz 7 hónapos. 6 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, pontosabban csak kezdtük volna, mert nem fogad el semmit. A sütőtököt és a banánt hajlandó megenni, de csak miután csellel a szájába csempészek egy falatot, de a többi ételnél összeszorítja a száját, és meg sem kóstolja azokat. Erőltetni nem merem, nehogy rossz evő legyen, de szerintem már szüksége lenne más táplálékra is az anyatejen kívül. Mit tegyek?

2012. okt. 3. 08:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia. Az én fiam 1 hét múlva 7 hós, mi 5 hósan kezdtük,és egy zabagép. Igen, szüksége van már lassan más ételekre is, de erőltetni tényleg nem szabad. Tejpépet próbáltad? Mit mond a védőnő?
2012. okt. 3. 08:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia Sorstárs!

Az én lányom 1 hete múlt 7 hónapos, és csak szopizni akar! Egyedül az őszibarackot eszi meg (kb 40ml-t), a többiből max 3-4 kanállal fogad el, aztán összeszorítja a száját, vagy bemérgesedik... Minden nap főzök neki, almát, répát, krumplit, sütőtököt és tököt próbáltunk már, valamint ezek kombinációját. Húsról még álmodni sem merek... Most védőnő javaslatára az a terv, hogy 4-5 naponta új ízt próbálok neki, hátha valamit megszeret. Amúgy a sütőtök és sültalma kombinációból 5 kanállal is megeszik :) Holnap patisszont próbálunk. Nem tudom, hogy hogyan lehetne haladni, mindannyian tudjuk, hogy szüksége lenne már másra is, de erőltetni nem lehet! Ha nem baj, veled várom a válaszokat :)

2012. okt. 3. 14:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Jó tudni, hogy másnak is van ilyen problémája! (bár ne lenne senkinek)

A védőnő azt mondta, hogy nem baj, ne erőltessem, majd eszik, ha szüksége lesz rá.

Én is főzök minden nap, de mindig a kutya eszi meg a főzelékeket. A tejpépet még nem próbáltuk. Most azt csinálom, hogy pár napig nem adok neki mást, csak anyatejet, ő meg ül velünk az asztalnál, és nézi ahogy eszünk. Hátha pár nap után megkívánná tőlünk az ételt!!!

2012. okt. 4. 08:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves Sorstárs!

A te babád kb. mennyi anyatejet fogyaszt egy nap?

Azt a 3-4 kanállal, amit megeszik, arra kinyitja a száját? Ha a szájába ér a falat, nem fintorog?

Ha nem baj, írnék privátba, és megbeszélhetnénk, kinek mi válik be!

2012. okt. 4. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan írj, persze! Dehogynem fintorog, főleg az első kanálnál. Nem nyitja ki a száját, de nem szorítja össze. Van hogy leszopizza a kanál végéről, de van, amikor be tudom tenni rendesen a kanalat a szájába.
2012. okt. 4. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!