Ki mikor kezdi el a hozzátáplálást?
5,5 hónapig kizárólag szoptattam (értsd: teát, vizet sem kapott). Aztán - időjárás miatt - szopik között elkezdtem adni neki almalevet, őszilevet, vizet kb. 2 hétig. Ízlett neki, így aztán 6 hónapos korától elkezdtem a hozzátáplálást, de nagyon lassan haladtunk (szándékosan) és haladunk ma is (nem szándékosan). 9 hónapos, már sok mindent eszik, de napi 3-szor még szopizik is.
Szóval, jelenleg a gyümölcsöket, tejpépeket stb. imádja, főzelékféléket már nem fogadja nagy lelkesedéssel. Nem erőltetem, így mi lassabban haladunk az átlagnál az új ételek bevezetésével.
Egészséges baba, jól fejlődik. Nem gondolom, hogy korán vagy későn kezdtem a hozzátápit nála.
Mi 5,5 hónaposan kezdtük. Szívesen kivártam volna a 6 hónapot, de a védőnő erősködött, nekem meg nem volt kedvem vitatkozni, végül is ezen nem múlik. Most két éves, nem válogatós, nem rossz evő, sőt. :)
Nem hiszem, hogy ezen múlna, nekem is volt olyan gyerekkori barátom, aki kizárólag a főtt rizst volt hajlandó megenni.
Az allergia meg érdekes dolog, valóban egyre több az ételallergiás gyerek, de a felnőttek között is egyre több laktóz- vagy gluténérzékenyt ismerek.
6 hó. Bőven volt tejem, és azt gondolom, hogy az a legegészségesebb, addig bőven elég neki, minden benne van amire szüksége van 6 hónapos koráig.6 hós koráig havi 1 kg-at hízott. Nem siettetem semmit. Ennek ellenére 7 hós korára kiváltotta a tízórait, 8-ra az ebédet, 9-re az uzsonnát, 11 hósan már reggelit is kapott, és vacsit is. Ezek mellett 25 hónapos koráig szopott. Éjjel és reggel 20 hós koráig. Ő maga csökkentette a szopik számát. 20 hós kora után már csak este szopizott lefekvésnél. Nagyon jó evő, nem válogat. 10 hós korától azt ette amit mi (tejet, mézet kivéve).
Régen már világ volt, nem értek rá szerintem annyira. Menni kellett dolgozni, így megetették a gyerkőcöt és csendben volt. Mi meg ráérünk szoptatni napi 6x is, nem kell rohannunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!