Almalé 3 hós babának?

Figyelt kérdés

3 hós kisfiam (csak anyatejes és minden szempontból igen fejlett) már két hete kinézi a szánkból az ebédet, ezerrel tátog és általában sírdogál is egy idő után, ha nincs eredmény. Ma is előadta a műsort, pedig egyébként 4 óránként szopizik, és még csak 2 óra telt el akkor az előzőtől. Odavettem az ölembe az asztalhoz és adtam neki kiskanállal egy kis almalevet (kb. 15 ml, természetesen nem bolti, hanem frissen préselt). Nagyon mosolygott, majd letettem, és minden oké volt, ettünk tovább. :)

Az érdekelne, hogy valaki csinált-e már ilyet, és hogy lett-e belőle bármi gond, illetve hatással volt-e a későbbi hozzátáplálásra. Előre is köszönöm a válaszokat!

Megkérem, hogy azok akik nem próbálták, ne írjanak, és nem az "én sosem adnék egy ennyi idős babának almalevet" válaszokra vagyok kíváncsi!!!

2012. máj. 16. 13:37
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien megnyugtattatok! Manapság nehéz eligazodni, meg persze én is szeretném szoptatni még egy jó darabig, és szerencsére van is tejem hozzá, de úgy gondolom, hogy nem árt, ha megtapasztalja, hogy más is van a világon... köszi a hozzászólásaitokat!!! Felpontozok mindenkit. :) Nem tudom kinek az aberrációja lehet az örökös lepontozás..
2012. máj. 16. 16:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Jaj de jó, hogy feltetted ezt a kérdést és örülök a válaszoknak. Én is hezitálok, hogy majd mikortól adjak a Kisfiamnak mást is az anyatejen kívül. De most megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül, hogy úgy gondolom, hogy 3 hónaposan már megpróbálom majd, ha igényli. A védőnő ugye azt mondja, hogy 6 hónapig elég az anyatej. Meg eddig egy kismamatársam mondta, hogy ő is adott a babájának vizet már, a többiek úgy néztek rám, mintha valami bűnöző lennék. Szerencsére van nekem is tejem bőven elég, de a nyáron a melegben én is fogok neki adni babateát vagy akkor almalevet. Most a melegekben egy kis babavizet már adtam neki.

Anyum mondta, hogy ugye régen korábban elkezdték a hozzátáplálást, és mégsem voltam beteges, kaptam mindenféle finom friss gyümölcsöt és zöldséget.

8 hetes Kisfiú anyukája

2012. máj. 16. 19:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát igen...én is kíváncsi lennék,hogy adhatok e a kisfiamnak gyümit,3 hósak és 3 hetesek vagyunk!tápszert 60-90 ml.eszik 3 óránként,és közbe megy a cici is,nyugtatásra alvásra..stb.tudjuk kizárólag 6 hónapig csak szopi,de tápos babának szerintem nem elég,én már születése óta adok neki vizet,bébi teát ami 4 hónaptól van,meg filteres bébi teát,deciliterenként egy kiskanál cukor,és citromlé!!és semmi baja nincs!!papaverini hydrokloridumot is kap poci fájásra,de már ritkábban,hisz a pocifájás már alig vanÍ!!!széklete csak hőmérözés által van(sajna egy kétoldali lágyéksérv miatt,amit 2 hete mütöttek)
2012. júl. 31. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!