Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogyan vezessem be az allergén...

Hogyan vezessem be az allergéneket?

Figyelt kérdés
Egy éves korig be kell vezetni mindent? Kislányom 11hós és nem sok mindent fogad el, szinte semmit így nincs könnyű dolgom. Pisztácia, dió, mogyoró stb hogy adjam ezeket oda, milyen formában?
tegnapelőtt 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Magvakat ha ledaralod, akkor utana hozzaadhatod pl zabkasahoz, joghurthoz; kekszbe, muffinba is teheted. Meg van, amibol lehet kesz kremet is venni, az is jo, csak meg kell nezni mi van meg benne.
tegnapelőtt 14:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Rendben. Ezt mind 1 éves korig fontos odaadnom ha nem akkor allergiás lesz rá? Nem nagyon fogad el se zabkását se semmi ilyesmit.
tegnapelőtt 15:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jaj hát ennyire azért nem kell rágörcsölni. 9 éves a nagyom, azóta minden gyerekemnél más volt az ajánlás és egyik sem allergiás semmire.

Szépen, fokozatosan kóstolgassatok, egyerek változatosan. 1 év alatt csak mellétáplálsz, kóstolgatsz, felejtsd el, ezt a kiváltást meg ilyesmit, a gyerek tempójában haladj.

Magokhoz pl a DMnek van többféle bio magkrémje, én azokkal vezettem be.

tegnapelőtt 16:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez nem úgy működik, hogy automatikusan allergiás lesz rá ha 1 éves koráig nem vezeted be, csak növeli az esélyét. Szerintem a legfontosabb csökkenteni benned a szresszt az étkezésekkel kapcsolatban. Egy 11 hónapos majdnem mindent ehet. Tedd elé, hadd kóstolja meg, és edd a szeme láttára jóízűen. Egyévesen még a bevitt táplálék kétharmada nyugodtan lehet anyatej vagy tápszer, de szerintem nálunk több is volt.

Ha pedig úgy látod hogy tényleg valami gond van, a gyerekorvoshoz fordulj, léteznek ún. evés-ambulanciák, segítenek kikutatni az okot. Van segítség.

tegnapelőtt 16:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Dió aranygaluska vagy beigli most jön a süti szezon mogyoró nálunk mogyorós pufi volt, azt kimondottan szerette is. Pisztáciát szerintem még nem evett pedig már 2,5 éves. De én is szerintem 10 en évesen kostóltam elsőnek.
tegnapelőtt 17:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Hat hónapos kortól ajánlott adni az allergéneket a legújabb kutatások és kutatási eredmények alapján.

Földimogyoró pl. mogyoróvajban, a többi kapható ledarálva, én müzli formájában adtam ( Értelemszerűen cukor nélkülibe )

tegnapelőtt 17:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Én a dm-es magkrémekkel vezettem be. Utána azokat felhasználtam ételekhez is. Pl. Mogyorós amerikai palacsinta

Ne aggódj annyira. Az én fiam kétszer is nagyon beteg volt amikor be akartam vezetni, így van ami csúszott. Azért olyan nem igazán van, hogy 11 hónapos 30 napos nem allergén a mogyoró, de egy nappal később az.

tegnapelőtt 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Magvajat kb bármibe tehetsz.
tegnapelőtt 20:34
 9/11 A kérdező kommentje:
igen raktam mogyorókrémet 100% neki 100% mandulakrémet is kenyérre azt el eszegette, dióolajat vettem azt beleraktam a püréjébe. Vettem szezámmagolajat is. Az az igazság hogy igen, rávagyok görcsölve a hozzátáplálásra, tehát ha nem vezetek be mindent 1 év kor alatt az nem baj?
tegnapelőtt 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem. Nekünk sem vezettek, ez nem verseny, ahogy írták fentebb,csak gyereked igényeit nézd.
tegnap 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!