Hogyan vezessem be az allergéneket?
Jaj hát ennyire azért nem kell rágörcsölni. 9 éves a nagyom, azóta minden gyerekemnél más volt az ajánlás és egyik sem allergiás semmire.
Szépen, fokozatosan kóstolgassatok, egyerek változatosan. 1 év alatt csak mellétáplálsz, kóstolgatsz, felejtsd el, ezt a kiváltást meg ilyesmit, a gyerek tempójában haladj.
Magokhoz pl a DMnek van többféle bio magkrémje, én azokkal vezettem be.
Ez nem úgy működik, hogy automatikusan allergiás lesz rá ha 1 éves koráig nem vezeted be, csak növeli az esélyét. Szerintem a legfontosabb csökkenteni benned a szresszt az étkezésekkel kapcsolatban. Egy 11 hónapos majdnem mindent ehet. Tedd elé, hadd kóstolja meg, és edd a szeme láttára jóízűen. Egyévesen még a bevitt táplálék kétharmada nyugodtan lehet anyatej vagy tápszer, de szerintem nálunk több is volt.
Ha pedig úgy látod hogy tényleg valami gond van, a gyerekorvoshoz fordulj, léteznek ún. evés-ambulanciák, segítenek kikutatni az okot. Van segítség.
Hat hónapos kortól ajánlott adni az allergéneket a legújabb kutatások és kutatási eredmények alapján.
Földimogyoró pl. mogyoróvajban, a többi kapható ledarálva, én müzli formájában adtam ( Értelemszerűen cukor nélkülibe )
Én a dm-es magkrémekkel vezettem be. Utána azokat felhasználtam ételekhez is. Pl. Mogyorós amerikai palacsinta
Ne aggódj annyira. Az én fiam kétszer is nagyon beteg volt amikor be akartam vezetni, így van ami csúszott. Azért olyan nem igazán van, hogy 11 hónapos 30 napos nem allergén a mogyoró, de egy nappal később az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!