Aszalt szilva, aszalt barack székletlazitó babának?
Figyelt kérdés
Lányom lassan 1 éves elég székrekedéses mivel kevés folyadékot fogyaszt bárhogy próbálkozom. Aszalt gyümölcsöt még nem kapott, gondoltam megáztatnám vízbe az aszalt szilvát vagy aszalt barackot és pürésitve keverném bele natúr joghurtba pl. Magában a joghurt nála nem használ sajnos.. segítene a székrekedésen? Cukros kamillateát is próbáltam mert azt ajánlották még de nem használt. Ez az aszalt dolog beválhat? Illetve, valakinek van valami házi trükkje még székrekedésre (pontosabban kemény székletre)? Nem szeretnem gyógyszertári szerekkel tele nyomi, először próbálkoznék itthoni természetes módszerrel.dec. 9. 08:07
1/13 anonim válasza:
Nekem az aszalt szilva a trükköm, de a dm-ben veszem az aszalt szilvalêt és tökéletesen működik, ha te csinálod meg úgy is jó lesz.
2/13 anonim válasza:
A szilva az biztos, barackot nem tudom, de a kezebe is adhatod es megeheti, eleg puha, csak vagd felbe. En a tescosat szoktam venni, abban neha elofordul eleg kemeny darab, de azt nem adom neki oda, en is alig birom elragni, de a tobbseg az puha, kb csak szopogatni kell.
Persze ha megeszi. Kisfiam eleg valogatos, de az aszalt szilvat ugy eszi, mintha nem lenne holnap, szerencsemre. Es az szokott is neki hasznalni.
3/13 A kérdező kommentje:
Vettem hipp-es szilva pürét neki, azt imádja. Csakhogy későn vettem észre, hogy csak 50% szilva van benne, a többi rizslé, rizskeményitő. 😥 Ezért gondoltam, hogy az aszalt szilva hátha. Most próbálkozik rágni, sajnos eddig elutasította a darabost nagyon még a hideg is rázta tőle. Most jutottam el oda vele hogy érdekli a darabos is, és egy főtt répát, főtt krumplit, kekszet, babapiskótát elmajszol a kezéből. A baj úgyszintén az hogy inkább azokat az ételeket szereti ami hasfogó, eddig az avokádó volt amit elfogadott és lazított is neki, de ugye nem tehetek mindenbe avokádót és nem nevelhetem azon.
dec. 9. 08:21
4/13 anonim válasza:
Probald ki, max nem eszi meg, de lehet szerencsed lesz es ezt elnyammogja.
Amugy nem feltetlenul kell aztatni se, ha van egy jo apritogeped, akkor azzal ossze tudod puresiteni.
5/13 anonim válasza:
Lehet kapni szilvalevet is, legalább folyadékhoz is jut. Az aszalt gyümölcsökkel az a baj, hogy kénezik a tartósítás végett, babának nem adnám.
6/13 anonim válasza:
Nem mindegyiket kénezik, meg kell nézni az összetevőket, rajta van a kénvegyület ha van benne (egy rokonom nem eheti a kénes verziót és neki pl. mazdolát így kell venni, hogy nézi az összetevőknél).
7/13 anonim válasza:
A Spar sajátmárkás aszalt szilvája is puha.
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmem a kénes dologra, én reflexből lekaptam volna a polcról az első aszalt szilvát. 😅 Figyelek erre. Ezért jó hogy vannak még jó emberek. ☺️ Köszönöm a válaszokat
dec. 9. 10:45
9/13 anonim válasza:
Nálunk a 100%-os ananászlé segít, de az én Fiam 3 éves, nem tudom, hogy a Tiéd ebben a korban ihatja-e. Illetve Neki a tejes dolgoktól szokott székrekedése lenni, szigorú tejmentes diétán is van.
10/13 A kérdező kommentje:
Ha jól olvastam ananászt majd másfél éves kor után kaphat sajnos. Most próbálkoztam bio szilva és barack befőttel mert aszalt szilvát nem kaptam sehol most :(
tegnapelőtt 06:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!