Miért nem rág a kisfiam 10-11 hónaposan?
Kisfiam a püréket eszi szépen, a darabos ételt meg egyben szeretné lenyelni, nem rágja.
Emiatt sokszor öklendezik is.
Ez normális jelenség?
Nagyon aggódom..
A nagyobbik fiam már 8 hónaposan ügyesen ette a darabosat, a pici később kezdett ülni, így csak 9 hónaposan kezdtem próbálkozni a darabossal.
Hó végén lesz 11 hónapos.
Adtam neki ilyen kis pufit is, amit szerintem az állaga miatt fogyaszt el könnyebben, mert elolvad a szájában és nem kell rágni.
Banán, répa, brokkoli, édesburgonya, avokádó darabokat (ujjnyi, fogható méret) adtam neki, de nem eszi meg úgy, ahogy kellene.
Krumplifőzeléknek is például csak a “levét” tudom adni neki, krumpli daraboktól öklendezik.
Kezdek nagyon kétségbe esni :(
Volt valaki hasonló cipőben?
A fiam elmúlt egy éves és talán egy hete kezdte el érdekelni a szilárd étel. Most már a pufit nem szétnyálazza, hanem rágja szépen ropogtatja. Valamint néha egy-egy valamit elfogad. Persze még mindig a darabos püré az étele, de én ezt már sikerként könyvelem el.
Persze lehet az a probléma amit egyes írt, de az is lehet nem érett még meg rá. A fiamnál a hozzátáplálás is lassan indult nagyon elutasító volt. Majd 7 hónapos volt mire elfogadta a pürét.
Én kéreezgettem ismerősi, baráti rokoni körben. Meglepően sok volt az olyan gyerek akiket nem érdekelt sokáig a szilárd étel. Én azt hittem ez a ritkább, mert itt folyton azt olvastam, de utána megnyugodtam kicsit. Csak nem fog 30 évesen is pürét enni.
Az öklendezés jó dolog, védekező reakció, hogy ne tudjon túl nagy falatot lenyelni. Nem rossz, és a babát sem zavarja.
A főzeléket törd össze villával, hogy ne lében úszó zöldség legyen,hanem egynemű, de darabosabb, mint egy püré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!