Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért nem rág a kisfiam 10-11...

Miért nem rág a kisfiam 10-11 hónaposan?

Figyelt kérdés

Kisfiam a püréket eszi szépen, a darabos ételt meg egyben szeretné lenyelni, nem rágja.

Emiatt sokszor öklendezik is.

Ez normális jelenség?

Nagyon aggódom..

A nagyobbik fiam már 8 hónaposan ügyesen ette a darabosat, a pici később kezdett ülni, így csak 9 hónaposan kezdtem próbálkozni a darabossal.

Hó végén lesz 11 hónapos.

Adtam neki ilyen kis pufit is, amit szerintem az állaga miatt fogyaszt el könnyebben, mert elolvad a szájában és nem kell rágni.

Banán, répa, brokkoli, édesburgonya, avokádó darabokat (ujjnyi, fogható méret) adtam neki, de nem eszi meg úgy, ahogy kellene.

Krumplifőzeléknek is például csak a “levét” tudom adni neki, krumpli daraboktól öklendezik.

Kezdek nagyon kétségbe esni :(

Volt valaki hasonló cipőben?

okt. 21. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Nincs letapadva a rágóizma?
okt. 21. 18:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt honnan lehet megállapítani?
okt. 21. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom pontosan. Unokatesóm kislányának is ez volt, Dévényeshez hordták, de abból is valami speciálishoz, aki ezekkel az izmokkal foglalkozik, mert bele kellett nyúlni a kislány szájába is és úgy masszírozta neki. Ő sem rágott és nem is gőgicsélt rendesen, inkább torolhangokat adott csak.
okt. 21. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:

A fiam elmúlt egy éves és talán egy hete kezdte el érdekelni a szilárd étel. Most már a pufit nem szétnyálazza, hanem rágja szépen ropogtatja. Valamint néha egy-egy valamit elfogad. Persze még mindig a darabos püré az étele, de én ezt már sikerként könyvelem el.

Persze lehet az a probléma amit egyes írt, de az is lehet nem érett még meg rá. A fiamnál a hozzátáplálás is lassan indult nagyon elutasító volt. Majd 7 hónapos volt mire elfogadta a pürét.

Én kéreezgettem ismerősi, baráti rokoni körben. Meglepően sok volt az olyan gyerek akiket nem érdekelt sokáig a szilárd étel. Én azt hittem ez a ritkább, mert itt folyton azt olvastam, de utána megnyugodtam kicsit. Csak nem fog 30 évesen is pürét enni.

okt. 21. 20:22
 5/5 anonim ***** válasza:
34%

Az öklendezés jó dolog, védekező reakció, hogy ne tudjon túl nagy falatot lenyelni. Nem rossz, és a babát sem zavarja.

A főzeléket törd össze villával, hogy ne lében úszó zöldség legyen,hanem egynemű, de darabosabb, mint egy püré.

okt. 21. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!