Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátápláláshoz barackot...

Hozzátápláláshoz barackot szeretnék lefagyasztani.Ki ,hogy teszi el? Hogy kell eltenni? Lehúzom a héját, kimagozom felkockázom kicsi adagokat zacsizok így elég?

Figyelt kérdés
Később amikor kell akkor leolvasztom ,párolom,pürésítem és kész? Ötleteket szivesen fogadok.Akár más gyümölcsökről is.😊
aug. 11. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Tökéletes így, én nem is pároltam, csak a vitamin veszne el belőle, csak kiolvasztottam, pürésítettem.
aug. 11. 11:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Két módon raktam el a fagyasztóba. Meghámoztam, az egyik esetben pürésítettem - hogy ne kis adagok miatt kelljen mindig mosogatni a botmixert - nagyobb méretű szilikonos jégkockatartóba öntöttem, fagyasztottam és aztán dobozoltam. A másik esetben darabosan raktam a dobozba, a rétegek közé fóliát tettem, hogy később könnyebb legyen kiszedni és felhasználáskor csak villával törtem össze, mert szerencsére mindkét gyerek hamar elfogadta a darabos állagot. Fagyasztásnál nem hőkezeltem, csak amikor cukormentes befőttként raktam el. Abban viszont kevesebb a vitamin, kevésbé finom és nehéz apró adagokat kiszedni (pontosabban kiszedni könnyű, csak 1 napnál tovább nem merem felbontás után tárolni, mert csak a dunszt tartósítja ilyenkor).
aug. 11. 14:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen🥰! Még annyi ha pürésítem és jégkocka tartóba teszem mennyi ideig tárolhatom? Most vagyunk 4hónaposak,Anyatejes

A védőnőnk egyenlőre azt mondja várjunk 6hónapig aztán majd meglátjuk.Mennyivel elötte csinálhatom meg így?

aug. 11. 20:09
 4/5 anonim ***** válasza:

A gyümölcsöket általában viszonylag sokáig biztonságos fagyasztva tárolni, főleg mondjuk a halhoz viszonyítva. Egy felnőtt több év múltán is nyugodtan megeheti (idén télen pont ettem 9 éve a láda alján bujkáló, vákuumzacskóban gondosan lezárt málnát és rendben volt, ahogy a több éves gyümölcspéppel sem). Babánál jóval óvatosabb lennék, de ha most fagyasztod le az idénygyümölcsöt és télen kapja meg, az szerintem még bőven biztonságos. Decemberben kezdtük a hozzátáplálást, a kajszit még július közepén raktam el neki, pépesen is és nem volt belőle gond, pedig még kora tavaszra is maradt belőle.

Arra figyelj, hogy jól zárjon a doboz, jól fagyasszon a mélyhűtőd és ne olyan helyen legyen, ahol felolvad-megfagy (pl. ajtóban, bár szerintem normál használat mellett ott sem illene felolvadnia).

aug. 12. 00:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!😊
aug. 12. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!