Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ez így elég egy 9 hónapos...

Ez így elég egy 9 hónapos babának egy napra?

Figyelt kérdés

Pontosan ma 9 hónapos a kislányom. 8,3 kg, sokat mozog, szépen fejlődik. Nekem kicsit nehéz belőni miből mennyit egyen ha szilárd, de leírom a tegnapi napját:

7.00-kor kelt. Tápszerből kb 150ml evett.

9.00-kor reggeli, egy nagyobb tenyérnyi fehérkenyeret vékonyan megvajaztam, azt elrágcsálta. A héja volt a “desszert”. Ehhez kapott 4-5 korty házi baracklevet, amit akkor facsartam.

10-kor tápszer, de csak mert azzal alszik el (védőnő mondta, hogy nem gond, mivel nem egy túlsúlyos baba). Abból kb 100ml ivott.

Ebéd 14.00-kor kb 80g édesburgonya püré csirkemellel összeturmixolva. + szintén kb 100ml tápszer.

Uzsira megevett egy 3/4 nagyobb őszi barackot apró kockákra vágva+1 babakekszet.

Vacsi: fürdés után 250ml tápszer.

De ma pl a reggelije egy kis kenyér lepény volt+kb 100g gyümölccsel tuningolt natur joghurt.

Ebédre ugyanaz a püré+evett az én párolt brokklimból és répámból

Uzsira még nem tudom mit adok, talán egy fél-egész banán, amennyit megeszik.

Ezek mellé még ugye kb annyi tápszerek mint tegnap.

Ez így elég szilárdból?

Tudom, amugy a délelötti tápszert már lehet el kellene hagyni, de nem érzem szükségét, pláne hogy azért nem durran ki a gyerek.

Ja és az ebédnél sajnos nem eszik annyit főzelékből, hogy elhagyható legyen a tápszer..🫤

Ez így ebben a korban megfelelő és eleget eszik? (Nem akarom tömni csak kb tudni, hogy oké-e.

Amúgy jelzi ha màr nem kér, csak annyira zöldfülü vagyok, még szokom miből mennyi, stb stb.)

aug. 8. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Bőven.

A tápszer nagyon laktató, azért lenne délelőtt jobb a gyümölcs, vagy püré mert az gyorsan emészthető, lenne kedve jól ebédelni és nem kell tápszerrel pótolni.

Vagy a reggelit eltolod egy órával és utána alszik.

aug. 8. 15:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem jelzi amugy, hogy neki mikor eleg?

Mert annyit egyen, amennyit ker.

En a sok puret probalnam inkabb elhagyni es a darabos fele mennek,atom irod, hogy azert eszik azt is.

Legyen abbol tobb, ha megeszi.

aug. 8. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Az én fiam se jelzi, ha elég. Egyszerűen nem. Eszik amíg van előtte én is mindig gondban voltam, úgyhogy hamar áttértünk a darabosra, mert egy kis adag végére elfárad és nem eszik tovább. Egy főzelékből, feltéttel simán egy felnőtt adagot bevágott másfél évesen.
aug. 8. 15:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, annyit egyen amennyit ker.

A fiam 12 honapos koraig semmit nem volt hajlando elfogadni anyatejen kivul. Az is tewljesen rendben van, egy ev alatt minden kostolgatas csak exta.

En az egeszseges etkezsre torekednek, zoldseg, gyumolcs, szinhus. Kekszek meg hasonlok felesleges szemet a pici testebe.

aug. 8. 16:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

9 hónaposan nem kell elhagyni a tápszert.

Teljesen jó így

aug. 8. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!