Mogyorót mennyi idősen és milyen formában adtatok a gyermekeiteknek először?
Figyelt kérdés
Nagyon félek, nehogy allergiás legyen.2023. nov. 12. 10:37
1/5 anonim válasza:
Egy éves kor előtt ajánlják. Amúgy meg ha már elkezdted hozzataplalni és nem csak natúr gyümölcsöt vagy zöldséget kap, egészen biztosan találkozott már mogyoróval, hiszen kb minden üzemben felhasznalajak.
2/5 anonim válasza:
Majdnem 7 hos a kisfiam,pont a napokban adtam neki 100% mogyorokremet (dm-ben vettem), zabkasaba tettem.
3/5 anonim válasza:
Mogyoróvajat kevertem valamelyik pürébe, abból adtam egy kanállal és vártam. Öt perc múlva adtam tovább, mert nem volt semmi baj. Héthónapos volt. Azóta sincs semmi gond.
4/5 anonim válasza:
Minél hamarabb kell bevezetni. Ha van a családban ismert allergia, akkor pláne.
100%-os mogyoróvajat keress, amiben semmi más nincs, óvatosan, pici nyalintást adj először, figyeljétek van-e bármi reakció (bőrpír, álmosság, légzés megváltozik), ha nincs lehet később picit többet adni.
Ha van allergia a családban kérj tanácsot a védőnőtől, gyerekorvostól. Ha jól emlékszem egy korábbi hasonló kérdésnél volt olyan hozzászóló, akinél a családban mindkét ágon volt allergia, ezért úgy beszélte meg a védőnő vele, hogy a gyerekrendelőben ad először, hogy ha allergiás reakció van, akkor be tudjanak avatkozni, valaki más meg parás volt ezért az orvosi rendelő körül sétálva adott először, hogy ott legyen a segítség ha gond van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!