Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Baj, hogyha üveges bébiételt...

Baj, hogyha üveges bébiételt kap főleg?

Figyelt kérdés

Tényleg rosszabb, mintha én csinálnám?

Ezek ellenőrizve vannak, nem?

Mikor van ezekre ideje annak aki maga csinálja?

2023. márc. 25. 11:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15%
Baja nem lesz. Ettől függetlenül nem túl időigényes pár zöldséget megpucolni és elkészíteni valamilyen módon. Főleg ha magunknak is készítettem krumplit, répát, csirkét, stb.
2023. márc. 25. 16:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én ezeket a kajákat pakolom a boltban, eléggé áttanulmányozom miket tartalmaz stb, de tényleg semmi káros nincs benne.
2023. márc. 25. 17:37
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én se találtam semmi rosszat a cimkén, csak mindenhol ezt olvasom hogy inkább én csináljam meg csak vész esetén adjam ezt utazáskor stb. de indoklás nem volt sehol.

2023. márc. 25. 18:18
 14/21 flora08 ***** válasza:
Dehogy baj. A hozzátáplálás kezdetekor olyanokat vettem, amiket nem kaptam volna frissen, pl. őszibarackot, de arra is jók voltak az üvegesek, hogy megkóstolhasson olyat, amit mi nem szeretünk, pl. a sütőtököt. Rengeteg pürét készítettem neki (a darabosat csak 8 hónapos kora körül kezdte elfogadni, addig a legapróbb, legpuhább alapanyagokat is kiköpte). Napi szinten használtam az Avent pároló-pürésítő gépét (jó kis mixeket találtam ki 😅), de kiegészítettem üvegessel is a házi püréket, hogy még változatosabb legyen. Emlékszem volt a Kecskemétinek valami gyümölcsös-túrós üvegese, azt nagyon szerette. (Én is készítettem neki túrókrémet, de nem maceráltam vele sokszor.) A kisfiam nagyon jó evő, de 10 hónapos kora körül volt egy párhetes időszaka, amikor a tápszer mellett kb. kétféle üvegeset fogadott el, semmi más nem kellett. Akkor adtam neki azt. Egyéves volt, mikor először vettem a Lidlben kapható Lupilu bébiételt, ami meglepően "ízes" volt a többihez képest (abban már elég nagy darabok vannak). Olyat is evett párszor, aztán elhagytuk, most már csak azokat eszi mint mi, megszokta a fűszereket, összetettebb ízeket (17 hónapos).
2023. márc. 25. 19:50
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

En foztem is neki, de kapott boltit is.

Mikor kapott boltit? Amikor igenis nem volt idom par krumplit megpucolni, mert a gyerek orditott egesz nap pl a fogzastol es letenni nem birtam. Van ilyen is 11-es! Ja es varjal, most figyelj, en ilyen nehez napokon meg magunkra se foztem, hanem rendeltunk!! 🙈

Ne itelkezzunk mar konyorogom mas anyak felett. Ez annyira undorito.

Amugy az en kisfiam is hatarozottan jobban szerette a boltit. Pedig sokszor direkt olyan puret csinaltam neki, olyan izekben, mint az uveges...de mas volt valamiert :D

Na mindegy.

2023. márc. 25. 20:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben nincs semmi tartósítószer meg ilyen kacatok. Sőt eddig egyikben sem láttam ilyet
2023. márc. 25. 23:58
 17/21 anonim ***** válasza:

Csak az aszkorbinsavat, citromsavat ami ugye természetes. Meg esetleg cukrot. De az is ritka... Nem lesz tőle semmi baja.

Ha viszont aggódsz, főzz egy nagyobb adaggal, pürésítsd, majd rakd porciózva a fagyóba. Nálam is van

2023. márc. 26. 00:00
 18/21 anonim ***** válasza:
18%
15-ös, mi bajod van? Ő kérdezte, hogy mikor van erre időnk, én meg leírtam, hogy mikor magunknak is hasonló alapanyagokból főztem, akkor csak pár extra percet vett igénybe. Egyáltalán nem ítélkeztem, hanem válaszoltam a kérdésére. Te meg elkezdesz hisztizni, pökhendiskedni, meg undorítózni. Igyál egy kamillateát, ha ennyire felhúz minden.
2023. márc. 26. 00:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszabb. És igen, ellenőrzik.
2023. márc. 26. 16:05
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nállunk is üvegeset kap, ha amit mi eszünk nem kér (22hós). Hozzátáplálást mikor kezdtük úgy voltam vele főzök én, de hiába dolgozok vele 1órát is (megpucolni, felvágni, párolás, pürésítés stb.) ha nem eszi meg. olcsóbbnak lehet kicsit olcsóbb, de egy üvegest felnyitni egy mozdulat, ha te csinálod nem kis idő.
2023. márc. 26. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!