Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi időt várjak a következő...

Mennyi időt várjak a következő próbálkozásig? Hogyan kellene elkezdeni ténylegesen a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

El szerettem volna kezdeni a hozzátáplálást. Almával kezdtem 2 hete lassan. Egyből fintogott, nyomta ki a nyelvével. Pár kicsi kanállal kapott csak, de nyomta ki továbbra is a szájából. Gondoltam, hogy várok pár napot, de múlt héten kétszer próbálkoztam ugyanolyan eredménnyel. Meddig kellene várni vagy próbáljam minden nap egy picit? Hogy kellene csinálnom?

Próbáltam nyersen, főve. Mindig kevésbé savas alma típust választottam a picinek.

2023. febr. 6. 17:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
*önmagában
2023. febr. 8. 10:52
 12/25 A kérdező kommentje:

Még nem próbáltam meg mást, hanem többféle fajta almát. Tegnap szintén kinyomta a szájával. Kíváncsi voltam, hogy nem ízlik neki vagy más a probléma. Forralt vízzel felhigítva újra összemixeltem és cumisüveggel próbáltam meg. Úgy viszont nagyon ízlett neki. Kicsit megdöbbent arca volt, amikor megkóstolta az üvegből, majd mosolygott is mellé, nagyon édes volt. :) Emiatt azt gondolom, hogy a kanál és az étel állaga nem tetszik neki. Valóban nem folyt először, mint az eddig megszokott tápszer, hanem pépes volt.

Pár napig adjam neki így cumisüvegből hígabban? Vagy várjak, amíg elkezdi elfogadni a kanalas megoldást?

2023. febr. 9. 16:51
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
mi almalével kezdtünk, azt is kanállal. hígabban add neki akkor, kanállal. meg kell szoknia, tanulnia a kanalat is. :)
2023. febr. 10. 05:17
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
aztán ahogy szokja a kanalat, egyre sűrűbben adhatod a kaját
2023. febr. 10. 05:18
 15/25 A kérdező kommentje:
Erre nem gondoltam, hogy az almalevet kanalazzam neki. Mindenképpen megpróbáljuk ma. Köszönöm :)
2023. febr. 10. 08:34
 16/25 A kérdező kommentje:

Hatalmas sikerélményünk volt, amit nektek is köszönhetek! Köszönöm a tanácsokat! :)

Ma megpróbáltuk a sütőtököt, püré állagban. Ette is a pici, nem nyomta ki a nyelvével. Amikor a kanalat hozzáérintettem a szájához, nyitotta a száját és dugta a nyelvét. Nagy boldogság volt számomra. Köszönöm tényleg! :)

Alma levesesen ízlett neki, pár napja úgy kapja, de lehet majd megpróbálom azt is pürésen újra. Illetve a sütőtök, ami jelenleg bejött. Jó, hogy szokja kicsit a kanalat, püré állagot.

Délelőtt kóstolt pár kanállal a sütőtökből. Gondolom délután 4-5 óráig eltelne annyi idő, hogy látszana, ha baja lenne tőle.Ha pár kanállal többet csináltam, mint amennyi elfogyott, akkor esetleg még ma délután neki adhatom vagy sok lenne elsőre? Nem akarom, hogy sok legyen neki, meg nem is erőltetem természetesen, csak pár kanállal amennyit ő szeretne és elfogad.

Olyat lehet pár nap múlva, hogy délelőtt kap egy kis almát (akár pürésen, akár levesesen, ahogy neki tetszik), délután pedig egy kis sütőtököt? Vagy fordítva? Lehetséges vagy sok lenne a kis pocakjának az a pár kanál mindkettőből?

2023. febr. 10. 11:49
 17/25 A kérdező kommentje:
Elnézést a sok kérdésért, de annyi mindent lehet olvasni a témában, sokszor ellentmondásos dolgokat is. Első babánk és még eléggé tapasztalatlan vagyok a témában.
2023. febr. 10. 11:51
 18/25 A kérdező kommentje:
Inkább megettem azt a két kicsi kanálra való sütőtököt. Hátha sok lett volna a baba pocakjának. Majd holnap kap frisset.
2023. febr. 10. 14:52
 19/25 NTBS ***** válasza:
Minden nap próbáld meg.
2023. febr. 10. 15:25
 20/25 anonim ***** válasza:

csak napi 1x adj neki még, picike. később lehet délelőtt/délután is, mindig délelőtt az új ízt, délután a régieket. 3-4 napig add az új ízt, mindig csak 1 új legyen. 3nap alma, ha nincs gond mehet 3napig a tök. aztán 3 napig körte, 3 napig banán, stb. aztán keverheted is neki az ízeket, pl. a húst majd csak purebe keverve tudod adni. az a lényeg, hogy azért kell egyesével adni, hogy tudd, mitől fáj a hasa ha fáj. a babámnak pl. 4. nap után lett pelenkakiütése vmitől.

amibe beleeszik, azt már később ne add neki. pl azt a 2 kanálkával sem. üveges bébiételből pl. vegyél ki egy tiszta kanállal, és úgy add, tányérból. az üveg pedig mehet hűtőbe, másnap adhatod újra, melegítés után. viszont mindig ellenőrizd, nehogy forró/hideg legyen amit adsz a babának

2023. febr. 11. 03:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!