Ki mikor adott először süteményt, tortát a babájának?
Figyelt kérdés
Karácsonykor volt kislányom 9 hónapos, akkor anyós kérdőre vont, hogy miért nem adok kislányomnak a karácsonyi süteményből. Volt ott mézes krémes, mákos diós bejgli és kozák sapka.
Most vasárnap viszont ki akadt és megint kérdőre vont, hogy miért nem adtam neki a születésnapi tortából, ami kinder maxi king ízű volt.
Kislanyom szépen eszik már mindent amit mi eszünk, de megmondom őszintén hogy eszembe sem volt adni neki süteményt se akkor és se most.
1. szülinapján. Én sütöttem a tortát. Piskóta, felezett őszibarack,tejszínhab, túró,vaj volt benne.
2023. jan. 17. 09:35
12/16 anonim válasza:
7-es amúgy csak nyers mézet nem szabad adni 1 éves kor alatt,mézeskalácsot nyugodtan ehetett volna,abban már nincs botulinum toxin(jó esetben ugye a nyers mézben sincs,csak ennek veszélye miatt nem adjuk picibabának).De persze szerencsére ez minden édesanya saját kompetenciája,hogy mit ad,meg mikor.
2023. jan. 17. 09:51
13/16 Mazipa válasza:
Nalunk az elso szulinapjara keszitettem csoki torta. Abbol ehetett volna,de nem kellett neki. Most lesz harom eves. Azt mondta,nem ker tortat,almat ker. Megegyeztunk,hogy lesz torta,hogy elfujhassa a gyertyat,es utana kap almat. 😊
Egyebkent nem egy sutemenyes. Az oviban kapott eloszor gumicukrot. Na, az Azota is barmilyen mennyisegben mehetne. Nem tiltott az edesseg Nala, de kb csak a gumicukrot meg a sima tejcsokit szereti,meg abhaztartasi kekszet.
2023. jan. 17. 10:11
14/16 anonim válasza:
Az én lányom is 9 hós volt karácsonykor, nem evett még semmiből, akkor csak pürézett még ráadásul. Utána kezdett el önállóan ülni, és akkor kezdett el falatokat eszegetni egyáltalán. Meg minek adtam volna neki cukros dolgot, ha láthatóan jól elvolt a püréjével? 1 éves szülinapjára kapott rendes tortát, de csak belemarkolt, meg lenyalogatta a krémet róla, ez volt az első ilyen. Aztán valahogy fokozatosan egyre jobban lazítottunk a gyeplőn, olyan 15 hónapos kora körül már evett fagyit, vagy ha jöttek unokatesók és a nagyi sütött valamit, akkor belekóstolt. Most lesz majd tavasszal 2 éves, most már evett sütit karácsonykor, uzsonnára 1 szeletet általában, meg most már nem dőlök a kardomba, ha eszik tortából, stb. Azért itthon még mindig igyekszem egészségesebb alternatívával kínálni és mi se eszünk előtte pl. csokit. Majd hamarosan kezdi a bölcsit, ott biztos más lesz.
2023. jan. 17. 13:24
15/16 anonim válasza:
Olyan süteményt, amiben nem volt cukor, elég korán adtam neki, vannak olyanok, amibe ha elég sok almát (banánt) rak az ember, akkor felnőttnek sem zavaró a cukor hiánya. Az 1. születésnapjára is ilyen tortát sütöttem. A liszttel, tejjel, tojással nem voltam ilyen óvatos, almás palacsintát 9 hónapos kora körül szerintem már kapott. Alapesetben 2 évesen sem nagyon adok neki édességet, de a nagymamáknak van annyi kiváltsága, hogy már 9-10 hónapos korában is adhattak neki egy kevés almás pitét vagy hasonlót. Tudják, hogy nem akarom cukorral tömni és szerencsére van bennük annyi mértéktartás, hogy nem akarnak brutálédes süteményhegyeket a gyerek szájába lapátolni ;). Így is elég pörgős gyerek.
2023. jan. 18. 00:49
16/16 anonim válasza:
Hat az elso sutije babakeksz es banan volt osszegyurva golyonak, kokuszreszelekbe forgatva. Nagyon tetszett neki. Akkor kapta, amikor a keksz es a banan mar ment neki, a kokuszt meg elotte par nappal probaltuk. Majdnem 1 eves volt egyebkent, a szulinap elott probalkoztunk. A szulinapi tortaja babakekszes alapon turotorta volt, en csinaltam, tetszett neki. Kremes-habos cuccokat sokat nem evett egyebkent sem, de eloszor 1 eves kora utan probalta, amikor mar minden osszetevo bevezetesre kerult.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!