Teljesen összezavarodtam! Akkor most lehet adni a 4 hós babának répát, csak üvegeset?
Figyelt kérdés
Orvosi javaslatra elkezdtük a hozzátáplálást. Adhatok a babának répapürét, olyat ami üveges?2022. dec. 24. 11:02
1/12 anonim válasza:
Szerintem tök mindegy, hogy üvegeset adsz, vagy megfőzöd otthon és pürésíted.
2/12 anonim válasza:
Nem lehet. Szerintem keress masik orvost.
3/12 anonim válasza:
5 honaposan frissen fozott repaval kezdtuk a hozzataplalast orvosi ajanlasra.o mindjart a repat mondta,azt adjak eloszor,mindegy milyet,uvegeset,otthonit,az teljesen mindegy...es mivel maximalisan megbizom az orrvosunkbn hallgattam ra.
4/12 anonim válasza:
Lehet üvegeset is. Mindegyik gyereknél répával kezdtem a hozzátáplálást, tápszeresek voltak, védőnő ajánlotta.
5/12 anonim válasza:
"Sokan nem tudják, hogy a gyökérzöldségek fel tudják halmozni a nitrátot. Ezért nyolc hónapos kor alatt inkább ne adjuk a gyerekeknek, vagy tegyük meg a megfelelő óvintézkedéseket - olvasható a Nébih által fenntartott Ételt csak okosan oldalon.Sep 11, 2019"
6/12 anonim válasza:
Mind a 2 gyerekemnek 4 hónaposan a répa az elsők közt volt.
Én úgy főztem. Adhatsz üvegeset is, csak szerintem az pénzkidobás. Eleinte nem eszik mennyiséget, csak kostol, az üveges meg nem áll el felbontva napokig.
7/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, a friss, primőr répában lehet túl sok nitrát, ahogy öregszik a gyökér, lebomlik, így aztán babának inkább öregebb répát lehet főzni, nem a frissen földből kihúzottat. Az üvegesben ugyanaz van, emiatt nem vedd azt.
8/12 anonim válasza:
Mire hivatkozva javasolta az orvos?
A jelenlegi ajánlás 6 hónapos kortól javasolja a hozzátáplálást.
9/12 anonim válasza:
Az üvegeseket valóban jobban ellenőrzik. De a frissen főzöttbe se sok baba halt még bele, add nyugodtan azt.
10/12 anonim válasza:
8-as! Biztos megvolt az oka, hogy az orvos így döntött. Nem ez volt a kérdés! Nekem az első gyerekemnél fogyni kezdett a tejem, de semelyik tápszert nem fogadta el, ezért kellett nekünk is 4 hósan kezdeni. Mi lett volna erre a javaslatod? Ha dokit váltottam volna, más lett volna a helyzet? A kérdező nem fejtette ki a miértet, mert nem arra kíváncsi, hogy béna-e a dokija, hanem, hogy ehet-e répát a gyerek.
Amúgy igen, ehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!