Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nincs széklete a babámnak 3...

Nincs széklete a babámnak 3 napja, kell e tennem valamit ez ügyben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4,5 hónapos a kisfiam, most kezdtük a hozzátáplálást, s pont azóta nincs is széklete. Karfiol, majd répa, aztán sütőtököt kapott ma. Eddig semmilyen problémánk nem volt e téren, napi többször kakilt. Bár olvastam, hogy ez gyakori probléma hozzátáplálás idején, mégis nyugtalanít. Első gyerek, sok minden nyugtalanító. 😅

Nyögdicsél egyébként, de nem jön semmi. Nincs rossz kedve. Kell e kezdenem valamit a helyzettel? Szerintetek?

2022. nov. 26. 17:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
22%
Figyu,ez gyerekorvos függő. A mi dokink azt az elvet vallotta,hogy a baba 4 naponta kakiljon. Erre adott Laevolac szirupot és glicerin kúpot is (ezt eltördeltük, kihegyeztük,ha kellett, nem egészet kapott természetesen).
2022. nov. 26. 17:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Adsz neki elég vizet?

Adj neki több vizet utána.

2022. nov. 26. 18:00
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
3 napja kezdtétek a hozzátáplálást, és már 3 félét kapott? Ráadásul pont karfiolt, ami jóval később adható? Szerintem ne csodálkozz, ha nem kakál...
2022. nov. 26. 18:15
 4/15 A kérdező kommentje:

#3 Természetesen nem magamtól adtam, olvastam először, hogy mit is szabad. Pontosabban azt, hogy 2 hétig csak 3 féle zöldséget ajánlott adni, mint pl. karfiol, brokkoli, répa, sütőtök, borsó, aztán bevezetni más zöldségeket, gyümölcsöket. Elsőre a gyümölcs nem ajánlott, mivel a kicsik jobban szeretik azokat, így a zöldségek hátrányban szenvednek a későbbiekben. Olyasmi sehol sem volt írva, hogy bármelyik székrekedést okozna, pont a karfiolt ajánlotta elsőnek. Utána a répát, majd a sütőtököt. Pont így is tettem.

#2 Vizet még nem adtam neki. Csak szopik. Illetve ha nem vagyok otthon vagy épp alszom (nappal, mert az éjszakáink még kalandosak) és megéhezik, akkor ad az apukája neki tápszert, de csakis akkor, és ez ritka, egyébként csak anyatejet kap, iszik rendesen, pisil eleget.

2022. nov. 26. 18:30
 5/15 A kérdező kommentje:
#3 Illetve az orvos is ajánlotta ezeket a zöldségek. A spenótot kivéve bármit adhatok neki, azt mondta.
2022. nov. 26. 18:31
 6/15 anonim ***** válasza:
82%

1 fajta ételt legalább 3-4 napig kóstoltatunk. Vagyis első nap 1-2 kanál, 2.nap már 3-4 kanál, és így tovább.

És bármelyik hozzátáplálási táblázatot megnézed, se a brokkoli, se a karfiol, se a borsó nem ajánlott ennyi idősen.

Szóval nem tudom, hol olvastad, de ha az az egy hely írja amit mondasz, az összes többi meg teljesen mást, akkor nem biztos, hogy neked van igazad. És ezt nem bántásból írom.

2022. nov. 26. 18:45
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

Miért kezdted ilyen korán?

6 hónapos kortól ajánlott elkezdeni a hozzátáplálást. Ő még nagyon kicsi, fejletlen az emésztőrendszere.

2022. nov. 26. 19:35
 8/15 A kérdező kommentje:
#6 Én egy bizonyos oldalon olvastam: [link] konkrétan írja a karfiolt, brokkolit, olvashatod te is. Mivel Hollandiában élünk, itt néztem utána, hogy mi az ajánlás. Illetve maga a gyerekorvos, mint írtam is az előbb azt mondta, hogy bármit lehet, kivéve spenótot, azt csak 6 hónapos korban inkább. Egyszerűen nekem senki sem mondta, hogy nem lehet, sőt, pont az ellenkezőjét. Persze köszönöm, hogy rávilágítottál, hogy okozhatja a gondot. Talán országonként más az ajánlás.
2022. nov. 26. 19:38
 9/15 A kérdező kommentje:
#7 A három hónapos kontrollon kérdezte az orvos, hogy megvan e már a tervem a 4 hónapos kortól kezdődő hozzátáplálásra. Én csak akkor ránéztem, hogy hát hallottam erről, de konkrétan még nincs tervem. Mondta, hogy nyugodtan kezdjem el, lehet 6 hónaposan is, de jobb már 4 hónaposan, viszont csak 1x naponta 6 hónapos korig.
2022. nov. 26. 19:42
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

Nem azt mondom, hogy Magyarországon nem idejét múlt a hozzátáplálási táblázat, de gondolj bele, hogy egy 4 hónapos babának még fejletlen az emésztőrendszere. Most fog ismerkedni az ízekkel, az állagokkal. Nem szabad sietni.

A karfiol, brokkoli, borsó puffasztanak. A sütőtök és a répa könnyebben emészthető étel.

A lényeg a fokozatosság. Apránként add csak neki, hogy meg tudja szokni a szervezete.

2022. nov. 26. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!