Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mit adjak a 11 hónaposomnak...

Mit adjak a 11 hónaposomnak amitől kicsit fel tudom hizlalni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 8,5 kg alig eszik valamit. Ha elé pakolok dolgokat eszik pár falatot és ott ücsörög a székben mint aki jól végezte a dolgát. Ha én etetem kanállal kb védekezik, tolja és löki el magától. Délelőtti órákban megeszik 170-200 ml tápszert, tízóraira 120-180 g gyümölcsöt valami gabonával. Délben ha etetem már kezdődik a nyűgösködés hogy nem akar enni. Van hogy hagyom, de látszatra is éhes, akkor előrébb hozom az uzsonnát ami szintén egy harc. Mindenhova kerül belőle, a szemébe, hajába, orába + teljes ruhacsere. Vacsira adok neki falatokat, pl vajas kenyeret zöldség darabkával… Mégcsak egy fél foga van, néha a főtt tésztát szépen elnyammogja, de az is pár falat. Ötleteket, esetleg tejmentes receptet ha írnátok azt megköszönném.
2022. okt. 20. 21:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szeretnék táplálóbb ételeket adni neki mint eddig és ebben kértem segítséget. Nem szeretem amikor számonkérnek! Légyszi a kérdésre fókuszáljatok!
2022. okt. 20. 23:27
 12/19 anonim ***** válasza:
60%
Azt eszik amit eszik, sajnos ez többnyire virsli,tojás,kenyér,sült krumpli. Pedig én mindent megkóstoltattam vele. Aztán rájöttem utálja a kanalat ezért kézből etetem. Közben megy a mese, ilyenkor elbambul és tömöm bele a kaját,ez van inkább így etetem minthogy fényevő legyen.
2022. okt. 21. 00:40
 13/19 A kérdező kommentje:
Nálunk is egy darabig így folyt az etetés, hogy video klipeket nézett közbe. Aztán egy nap elegem lett és mondtam nem akarom erre szoktatni azóta megint ahogy mondod “fényevő”. Virslit én még nem mertem adni, de lehet megpróbálom.
2022. okt. 21. 06:16
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

Adhatsz neki tojásfehérjét, amennyiben nincs allergiás a családban, nagyon nagyon kicsi az esélye hogy allerfiás a tojásfehérjére, és MINDEN allergént be kell vezetni 1 éves kor előtt.

Próbáld ki egyébként a tasakos baba ételeket a boltból, van egy ismerősöm akinek volt egy időszak hogy csak azokat szerette szopkodni a gyerek.

És tényleg hagyd kicsit játszani az étellel.

2022. okt. 21. 06:26
 15/19 anonim ***** válasza:
28%
Most is megy a bogyó és babóca és eszi a májpástétomos kenyeret. Inkább mesézzen, minthogy ne egyen.
2022. okt. 21. 10:41
 16/19 A kérdező kommentje:
Itt meg elmaradt a délelőtti alvás, mert nem volt hajlandó magától enni tízórait. Így lehetetlen volt elaltatni, szóval tuti éhes. Most megpróbálom kiéheztetni hátha ebédre jobban eszik. De ha így sem, lehet én is vissza hozom a képernyőt 😀
2022. okt. 21. 11:01
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

Nekem az egyik nagy csinálta ezt, már azt hittem, megőrülök, ő meg éhen hal, szóval teljesen megértelek. Nála a tészta vált be. Szó szerint bármivel. Amit aznap szerettem volna vele megetetni, leturmixoltam, és összekevertem a kifőzött tésztával. Aztán elmúlt, és megevett mindent jókedvűen. De elég hosszú idő volt, mire így döntött.

A kicsi pont ekkora, és ilyen idős, mint a te babád. Ő mindent megeszik és tisztességes mennyiségben. Mégis nagyon lassan gyarapszik. Őt már vérvételre is elküldte az orvosa emiatt, de minden teljesen rendben volt szerencsére, csak ő meg ilyen.

2022. okt. 21. 11:23
 18/19 A kérdező kommentje:
Épp azzal próbálkozok a napokban, mármint a tésztával… ma spagetti volt az ebéd, láttam rajta hogy szeretné de nem nagyon ment neki. Hagytam is maszatolni, aztán a végén segítettem. Nálunk is van egy 2,5 éves nagytesó. Bíztam benne hogy tőle lesi el majd dolgokat, de nem így lett. A miénket is küldtek mindenféle kivizsgálásra és mindenhol minden rendben volt, szerencsére! Tudom egyszer majd elmúlnak ezek a dolgok, lesznek majd más gondok. Aztán biztos ha felnőnek vissza sírjuk ezeket a szép időket 😀
2022. okt. 21. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a rizs hasonló. Csinálok rizst és keverek hozzá mást meg egy nagykanál tejfölt és eszi mint a kisangyal. Ha külön tálalom a rizst és a húst akkor a húst egy az egyben kihagyja. A tejföl egyben tartja, meg szereti is az ízét.
2022. okt. 21. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!