Létezik olyan babakeksz, ami nem tartalmaz cukrot?
Dm-ben, Müllerben végignéztem az összeset. Mindegyikben vám cukor.
Hol lehet kapni olyat, amiben nincs? Létezik egyáltalán?
2 éves korig semmi szüksége hozzáadott cikorra. Bőven elég az, ami természetesen előfordul az ételekben.
Kérdező, én a natúr 8gabonás pépet vettem, azt keverem az ételébe
Leforrázott grízzel vezettem be a glutént, a gyümölcspürébe tettem.
Lidl-ben volt valamikor cukormentes babakeksz, almával, banánnal édesítve, de sajnos időszakos.
Dm-ben ezt találtam, banánnal-szőlővel édesítve: [link]
A rossmannban van olyan saját márkás babakeksz, amiben nincs hozzáadott cukor. Én is sokáig vadásztak ilyenre. Van répás-almás ízű, és banános. Ezeken is 8 hónap szerepel, de nem az összetevők miatt, hanem mert megfulladhat tőle, még nem tudja jól megrágni. Viszont pürébe reszelve tökéletes.
Szerintem a banános finom. Nyilván édes valamennyire a benne lévő gyümölcsből, teljesen ehető.
16. Ha valamiben van gyümölcs, ami nyilván tartalmaz cukrot azzal szerintem nincs baj, elvégre gyümölcsöt önmagában is adunk a babáknak. Most akkor azt sem kéne vagy mi?
Ha házilag sütünk babakekszet abba is kell általában alma vagy banán, tehát azt is "édesítjük". Vagy hogy kéne babakekszet sütni? Liszt + víz, aztán süssük meg?...
Nekem a gyümölcscukorral nincs bajom, az benne van a gyümölcsben is. Vagy az üveges bébiételben is.
Nekem egyelőre a finomított cukorral van bajom. Vagyis nem, nincs bajom azzal se, csak ilyen kicsi babának nem való még. Majd annak is eljön az ideje, úgyis találkozik vele. Csak jobb kicsit később.
Annyira próbál az ember jót adni, aztán nagyjából úgyse tudja elkerülni.
A lányomnál is volt babakeksz, emlékszem, Fosfovit kekszet adtam neki az elején. De most néztem, az is cukros. Csak akkor még nem folyt a csapból is ez. 12 éves lesz nemsokára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!