4és fél hónapos babátoknak mi a napi étrendjük?
4 és fél hónaposak vagyunk 1 ciciből táplálom,de nem elég neki így a gyümölcsös babaételeket próbálom de max egy fél üveg többet nem eszik,a tápszer ízétől megborzong, próbálkoztam egy kicsi házi akácmézzel is de kiköpi.. lassan 5 hónaposak leszünk de még nem érte el a 6 kg sem 1 hónapban max 20 dkg szed fel magára és annyi...
Így erős baba,nagyon energikus is.. vidám... próbáltam hogy nagyon éhes legyen és úgy a tápszert,de inkább addig sír amig a ciciből max 2 korty (mert annyi jön délután) és már lenyugszik.. alszik.. de hallom amikor alszik hogy korog a kis gyomra.. a szivem szakad meg olyankor,és nem tudom mit tegyek???? Csak én vagyok egyedüli anyuka a világon akinek a babája a tápszert nem fogadja el??
4 hónaposan úgy nézett ki az étrendje, hogy bal mell, jobb mell... Néha egymás után mindkettő, néha csak az egyik, mikor mennyit igényelt.
A többit leírták előttem...végtelenül elszomorít, hogy a mai világban még vannak ilyen nők, akik ennyire tudatlanok, és ezzel a gyereknek ártanak. Itt az internet, végtelen információval, te meg kiéhezteted a NÉGY HÓNAPOS BABÁT???? Undorító.
Akkor a tanácsok:
1. NE ADJ NEKI MÉZET
2. Ne adj neki tejbegrízt (cumisüvegből sem)
3. Hívd fel a védőnőt és a gyerekorvost a problémáddal és említsd meg, hogy mézet adtál neki
4. Keress fel egy szoptatási tanácsadót
5. Próbálj ki másik (neki való)tápszert, más típusú cumisüveget
14 napig lappanghat a spóra amit botulizmust okozhat, szóval nagyon figyelj oda a tünetekre, de én a helyedben elvinném orvoshoz. Konkrétan bénulással ját emiatt összeomolhat a tüdeje, és borzalmasan fájdalmas fulladásos halált okoz csecsemőknél.
Általános ajánlás várni 1 éves korig, sok, méztermelő a 2 éves kort javasolja.
Elég gáz, hogy van már egy gyereked és a másodikat életveszélynek teszed ki. Tudod semmi probléma nincs azzal, ha valaki könyvekből TÁJÉKOZÓDIK, hogy lehetőleg ne veszélyeztesse a gyereke életét. Te semmilyen formában nem teszed, hülyeséget csinálsz és még fel is vagy háborodva. És itt most nem olyan nézetbeli eltérésekről van szó, hogy brokkolit adhatsz-e neki 6 hónapos kortól vagy várj 8 hónapos koráig, hanem konkrétan olyan fatális baromságot csináltál, amibe belehalhat a gyereked - igen, akár egy alkalom után is! Erre én nem lennék büszke, igenis kezdj el utána olvasni a dolgoknak, beszélgess még többet a védőnővel és a háziorvossal, mert úgy tűnik egy gyerek felnevelése után is tudatlan vagy sajnos.
A megyénkben tavaly volt botulismusos gyerek, rengeteg időt töltött intenzív osztályon míg végül sikerült meggyógyítani, neki szerencséje volt.
A mezzel megolheted, azt ugye tudod !!??
Hany fele tapszert probaltal ? Hany fele cumisuveget?
Probalgass tobbet.
A legevidensebb kérdést nem tette fel senki (bár megértem, a mézen én is fennakadtam). Ha egy mell nem elég, mi a francért nem szoptatsz kettőből?
Utána 7-10 perc fejés, akkoris, ha már teljesen üres. A lefejt tejet pedig vissza lehet adni neki. Reggel általában több a tej, este kevesebb. Reggel többet fejsz, este visszaadod neki. Ha ez nem megy, próbálj más tápszert, de főleg... egyeztess a védőnővel mit adhatsz neki kiegészítésként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!