Mennyi hús egy 13 hós baba napi adagja? (Nyersen vagy főzve hány gramm)
Így van, ahogy az első írja.
Aki vega, aszerint nincs szükséges mennyiség. Aki húst hússal eszik, annak a gyereke meg feltehetően többet fogyaszt, mint a tudományosan előírt mennyiség.
A mi 14 hónaposunk azt eszi, amit mi, ha nincs húsos étel, akkor aznap ő sem eszik. Amúgy amennI jól esik neki.
Szerintem gyerekfüggő is. Én eleve sosem turmixoltam neki semmit, egészben kapta világéletében, 13 hónapos kora körül egy fél öklömnyi fasírt volt nagyjából az, amit megevett. Vagy ha bolognai spagettiről beszélünk, ahol azért nem annyira egyértelmű a mennyiség, akkor meg ki tudja, de abból azért csúszott rendesen, általában egy maréknyi tésztára egy evőkanálnyi szószt raktam, és az többnyire mind lecsúszott. De nem volt egy nagyevő sosem, most 22 hónapos, kb most találta meg az étvágyát, most már ha olyanja van, annyit képes megenni, mint én magam :D Husiból is.
Szerintem az igény szerintiség nem árt egy ekkora gyereknél, én mindig annyit adtam/adok neki, amennyit igényel. Ha egyáltalán nem kér, akkor egyáltalán nem kap semennyit, ha meg két felnőtt adagját, akkor annyit.
Igény szerint. Egyik gyerekem ennyi idősen egy körömnyit ha megevett és nem csak húsból ilyen keveset, hanem mindenből. Egy étkezés se volt kiváltva.
A másik tenyérnyi rántott hús mellett megevett 4-5 fasírtot és napi ötször evett velünk (darabosan). És ő volt a vékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!