Van aki sosem adott bolti pürét a gyerekének? Ők mikor kezdtek a hozzataplalast es mit adtatok helyette?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 11. 20:17
1/12 anonim válasza:
Második gyerekem sose kapott boltit. Vettem egy párolót és magam kotyvasztottam, de azt se sokáig. Mivel vevő volt a darabosra, ezért kb. 8 hónapos korától csak azt kapta püréként, amit mi is úgy eszünk. Pl: krumplipüré. Egyébként 6 hónapos korában kezdtünk reszelt almával, utána banán, avokádó, mangó, édes burgonya...
2/12 anonim válasza:
6 hónaposan.
Bevezettem a hozzátáplálási táblázat alapján ajánlottakat,és azt bővítettem,tuningoltam később ahogy lehetett.
3/12 anonim válasza:
Én sosem adtam. 6 hónapos korában kezdtem, almával, banánnal, krumplival, sütőtökkel, majd később őszibarack, csirke, borsó, meg bármi, amit már lehetett. Tejpépet viszont adtam, az bolti volt, ha erre gondoltál, akkor azt adtam.
4/12 anonim válasza:
Hogy soha nem adtam, nem mondanám, mert lehet, hogy előfordult, de nem volt jellemző. 5-6 hónapos koruk körül kezdtem a hozzátáplálást. Reszelt almával kezdtük, utána barack, banán, utána főzelék, ami úgy nézett ki, hogy valamilyen zöldséget összefőztem krumplival vagy rizzsel, és összetörtem. A nagynak még turmixoltam, a kicsinek csak összenyomkodtam villával. Egy idő után tettem bele húst is. Aztán ez egyre változatosabb lett, 1 éves koruktól meg nagyjából azt ették már, amit mi.
5/12 anonim válasza:
BLW -ztünk, nem kellet pürè. Evett zöldseget, gyümölcsöt, mi etelünket
6/12 anonim válasza:
Masodik gyerekemmel kezdtem nemrég. Ahogy ő, úgy a 3éves bátyja sem kapott soha üvegeset. Még csak a hozzátáplálási táblázatokat sem nézegettem sosem.
4 hósan kezdtük mind a kettővel.
Gyümit reszelem,zöldséget fazékba főzöm majd botmixerezem.
6hónapos a nagy, sok dolog be van már vezetve, 2 étkezés kiváltva.
7/12 anonim válasza:
Én adtam volna, de egyetlen kanállal sem evett meg belőle, bárhogy próbáltam. Végig vásároltam a palettát, semmi. Csak darabosat volt hajlandó elfogadni 7hónapos kora óta, előtte kizárólag anyatejet. Blw lett a megoldás. Jó hogy így alakult, 1 éves korára mindent evett teljesen önállóan, kanállal és villával is.
8/12 anonim válasza:
Én nem vetettem volna meg, de minden püré állagtól hányni akart. Szóval blw-ztünk. Azt ette amit mi, kivéve a blw-ben lévő kivételeket.
9/12 anonim válasza:
5 és fél hósan kezdtem mindhárommal nagyjából, almával, aztán főztem nekik mindenfélét. Babára a legkönnyebb, nem kell fűszerezni, rántani, szuvidálni meg csicsázni, nem lehet elrontani :D
10/12 kémény100 válasza:
50-70 évvel ezelőtt nem volt bolti püré. Az anyák csináltak: mindenféle gyümölcs, zöldség de még csirke hús is, megfőzve, ledarálva, összetörve, keksszel, babapiskótával elkeverve és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!