Gyorsan elkeszíthető ebédeket tudtok mondani amit 1 eves baba ehet? Alig van időm és gyorsan amit elkészíthetek?
krumplis tészta (krumplit megfőzöd sóval, leszűröd, paprika, pici olaj, összenyomod + tészta)
túrós vagy tejfölös (+sajtos esetleg) tészta.. itt ugye csak a tésztát kell kifőzni
spenótos tészta (fagyasztott spenótot szoktam megcsinálni főzeléknek vagy pürének ki minek mondja + tészta + mi füstölt sajtot szoktunk ráreszelni)
rizs + fasírt (én nem gombócolni szoktam a fasírtot, hanem sütőben sütöm vagy formában vagy csak én formázom rúdba és úgy) fasírt: fél kiló darált hús + 1 tojás + 1 áztatott, kinyomkodott zsemle + fasírt fűszert keverék + piros paprika + egy kevés zsemlemorzsa, ha nem akar összeállni, formázod, sütőbe 180 fokra 45 perc + én rá szoktam még pirítani picit. Ezt villával simán össze tudod nyomkodni, puha nem kell nagyon rágni.. ha a rizs nem jó, csinálj hozzá krumplipürét.
Zöldségleves galsukával, zöldségeket könnyen összenyonkodod villával, a galuskát is ha nem kemény.
Túrógombóc (én úgy szoktam, hogy tejbedarát főzök, de úgy, hogy a fakanál megáll benne, túrót belekeverem, ízesítem cukorral, vaníliás cukorral meg citrommal. Még úgy melegében gombócolom és prézlibe forgatom, bár a középső lányom prézli nélkül szereti)
hirtelen ennyi jutott eszembe, ami egyszerű meg gyors
ami még gyors meg egyszerű: bolti zacskós levesek, azok tényleg hamar megvannak
Meg a Knorrnak, Magginak vannak ilyen tészta meg por (szósz), csak víz kell hozzá 10 perc és kész.
Vagy pl LIDL lasagne-ja, húsos, de konkrétan egy nagy pépes cucc az egész, de a gyerekek nálunk szeretik meg én is megeszem. Szoktam csinálni én is házilag, de azért az időigényesebb.
Mondjuk ezek eléggé műkaják, de gyorsak.
Virslit meg tudja enni? Az is gyorsan megvan. Vagy nálunk a lányok a sült kolbászt is nagyon szeretik, azt is össze lehet nyomkodni, és lényegében csak berakod a sütőbe aztán megsül, sok dolgod nincs vele. Krumplival, rizzsel de simán kenyérrel is jó.
13as voltam.
Bolognai spagetti sajttal
Tepsis sült krumpli
Mezes mustaros tejszínes csirkemell rizzsel
Sült húsok, kukoricás rizs, rizi-bizi
Palacsinta
Én ezen az oldalon szoktam válogatni, ez a húsgolyó pl viszonylag gyors és így legalább megeszi a brokkolit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!