Hogyan szerettetètek meg babátokkal a zöldségeket?
Krumplit, sütőtököt,rèpát,èdesburgonyát evett már de nagyon nem izlik neki,hogy szerettesem meg?
Mindig tettem bele gyümölcsöt így megkóstolta.
Adjál neki változatosan, és közben fog kiderülni,
hogy mit szeret a legjobban.
Tehát ne erőltesd, hogy megszeresse. fordítva: kísérletezd ki,
hogy mi az, amit szeret.
Hogy mit kívánsz, mit szeretsz, az nem feltétlenül jelenti azt,
hogy válogatós vagy. Van, amit azért utálsz, mert a szervezeted
elutasítja.
Én pl. fejfájást kapok némelyik étel szagától is.
1-es vagyok.
Aztán lehet, hogy mert most még új ízek, szokatlanul erősebb
ízek. De később megszereti.
Türelem, türelem, türelem.
Sehogy. Ezek közül én is csak a krumplit eszem meg.
Ahogy oviba került nyitottabb lett és már olyanokat megeszik, amik gondolatától is hánynom kell
Én szerencsés vagyok, a lányom odavissza van mindenféle zöldség-gyümölcsért nyersen-főve-sülve. Nagy kedvence a párolt zeller és a kigyóubi😁
Mondjuk a sikert annak könyvelem el, hogy ő egyből az ételek eredeti állapotával találkozott, így tudta mit eszik
Tehát sosem püréztünk. Így nem volt az, hogy színhez kötötte az ízt. (Pl pürésítve a brokkoli és a spenót is zöld, a spenót nem ízlett, így ezután semmi zöldet nem eszik meg, ezzel szemben elé raktam a spenótfőzeléket nem jött be, viszont odaadhattam utána a párolt brokkolit rózsákra szedve, mert nem csak színhez köti az ízeket)
Gondolom úgy értette, hogy a gyermeke a spenótot a színe alapján simán összekeverte a brokkolival, ha pürésítve volt.
Viszont,ha egyben adta oda a brokkolit,akkor annak elég más az alakja párolva, így a gyerkőc is felismerte,hogy a szín ugyanaz, de a forma nem, szóval valószínűleg nem az utált spenót került elé.
Én így értelmeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!