Ezek voltak a bébikajában, baj ha a baba evett belőle? Fájhat tőle a hasa?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A gyerekek 5 hónaposak, 4.én töltik a félévet. Ezek voltak a boltban vásárolt bébikajában:
Sárgarépa, kokúszdió, hagyma, paradicsom, sütőtök, mangó és egy kevés fokhagymát is tartalmazott.
Mivel ebbe a korcsoportba ajánlották, ezért nem néztem meg mik vannak benne, de amikor dobtam kifele az üvegét észrevettem hogy miket tartalmaz. Lehet tőle valami baja a piciknek?
2021. júl. 26. 19:27
2/8 A kérdező kommentje:
A fokhagyma miatt nem fog e fájni a hasuk? Nekem kicsit fura hogy ilyen korban fogyasszák.
2021. júl. 26. 19:35
3/8 anonim válasza:
Max, hogy jóllaktak... 🤦♀️
Szerinted a babakaja gyártók pereket akarnak a nyakukba?
Az ajánlások pedig nem kőbe vésettek.
5/8 anonim válasza:
Esélytelen hogy értelmes társadalom lesz valaha is…
6/8 anonim válasza:
A fokhagymát elég hamar be lehet vezetni,az egyik első fűszer. :)
A kókusz allergizál legkevésbé,a többit meg mindet elsők között lehet bevezetni. Nem lesz semmi,ne aggódj.
7/8 anonim válasza:
Én bevallom, hogy egyáltalán nem szoktam elolvasni a bébiétel hozzávalóit. Van pár kedvenc márka, abból az életkorának megfelelőt megveszem és megeszi. Nem tartozom a "kukacosabb" anyukák közé, akik szerint a cukor, a glutén meg a nem tudom még micsoda ördögtől való.
8/8 anonim válasza:
Én azt tapasztaltam, hogy az életkori ajánlás az üvegen csak az étel állagára vonatkozik, nem arra, hogy mi van benne. Ezeket az összetevőket egyesével kell kóstolniuk, 2-3 napig, aztán 2-3 napig semmi új. Így kiderül allergiás-e valamire. Paradicsomot pl. csak 8 hónapos kortól kaphat, héj nélkül. Nagyon meg kell nézni mi van benne. 5 hónapos babának válassz 1-2 összetevős ételt és csak olyat, amit kóstolt már. Később, ha egyszerűbb egy új ételt bébiétel formájában bevezetni (pl. hal), akkor olyat válassz, amiben semmi más új nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!