Mit tudnèk csinálni? Nem eszik a babám
Szerintem is a BLW lehet a ti utatok. Olvass utána, meg van egy tök jó támogató csoport fb-n is, ott is sok infó van a kezdésről.
Az én lányom sem hagyta magát etetni, nálunk is a BLW lett a megoldás.
Az en lanyom se eszi a boltit a fejem tetejere is allhatok. Sajttal is probaltam mar feldobni.
Meg ugy csak-csak (ha nincs fagyasztott kaja) hogy a purebe martok kenyer galacsinokat es azt eszegeti az etetoszekrol. 5 hos kora ota probalkoztam a babakajaval rengeteg fel uveggel kidobaltam mi is 2 foggal kezdtuk mindent evett vele. Babacsinta muffinok tojasrantotta tojaskrem ezeket add neki eloszor ezek puhak.
Egyebkent nalunk is nagy sikere volt a porkoltnek 8 honaposan nokedlivel 2 kezzel tomte a szajaba sose felejtem el. Mikor latod hogy izlik neki valami nagyon feltuno foleg a babakajas kontraszt utan aterzem teljesen.
Az en lanyom lassan 11 honapos lesz alapbol puret adok neki (hazi pl repafozi csirkemellel turmixolva fuszerezve kulonben nem eszi) es melle valami szilardat csipeget. A masik nagy kedvenc ebbol mindig van lefagyasztva a husleves turmixolva a husleves leve zoldsegek hus...
[link] En ilyet vettem.
A gyerekeknek a természetes ízek is teljesen jók, de amúgy igen, sót leszámítva (meg esetleg csípőset, ha amúgy se esztek ilyet) kb mindent rakhatsz a kajájába. Én már nem is különcködök a főzéssel, mert fogalmam sincs, mennyit fog enni, szóval a fűszereket azokat belefőzöm, de sózni csak a saját tányérján sózza mindenki magának. Nekünk is egészségesebb, és nekem is kevesebb macera a főzéssel szórakozni.
Ne főzd a tésztát al dentére, és akkor nem lesz baj. Mondjuk érdemes fussilli vagy penne tésztát főzni, hogy könnyen meg tudja fogni, nálunk a kezdetektől kezdve BLW-s gyerek is csak ilyen 10-11 hónaposan tudta a spagettit kezelni valamilyen szinten :D
Pontosan ugyanebben a cipőben járunk a 8 hónapos babánkkal, én is lassan kezdem feladni a pürézést, mert így kb semmit nem eszik :(
Múlt héten egész jól elkezdett eszegetni, legalábbis nagyobb mennyiségeket a semminél, erre most szorulásos lett, úgyhogy most alig merek adni neki valamit :/ a szilva és őszibarack pürét pedig nem igazán fogadja el... (sem :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!