Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Miért él még az a tévhit az...

Miért él még az a tévhit az emberekben, hogy 6 hónapos korog anyatejet kapjon a baba?

Figyelt kérdés

Jelenlegi gasztroenterológiai és gyermek szakorvosi kutatások bizonyítják, hogy 4 hónapos kortól ajánlott elkezdeni a hozzátáplálást, kóstoltatást anyatejes babák esetében is. Minél korábban találkozik allergénekkel a baba, annál kisebb az esély az intoleranciákra.

Miért mondogatja mindenki mégis a hat hónapos kort?

2021. jún. 19. 13:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:

Igen, google :D Egyik sem szakirodalom. Se egy hivatkozás, se egy szerző a legtöbb helyen.

Ez szakirodalom: [link]

2021. jún. 19. 13:56
 22/69 A kérdező kommentje:

Mindegy, nem vitatkozol laikusokkal. Akkor hallgassanak az emberek hivatkozás nélküli, nyomonkövethetetlen forrásokra.

Látom, hogy mindenki dobálózik dolgokkal: who, éretlen emésztés stb.

Kíváncsi lennék, hányan vannak tényleg tisztában például az emésztőrendszer fejlődésével, betegségeivel. Vagy csak szimplán dobálóztok kiragadott szavakkal valamilyen baba-mama csoportból.

Szomorú, hogy így tájékozódnak az emberek, eddig egy normális érvet sem hallottam.

2021. jún. 19. 13:59
 23/69 anonim ***** válasza:
78%

Ahány ember annyi különböző infót kap MINDENRŐL egy anyuka. Nincs olyan téma amiben egységes lenne a vélemény. Kutatások, trendek jönnek mennek. Sok szakember nem követi a legújabb eredményeket akkor egy anyuka honnan tudja?

Nálunk pl a gyerekorvos még mindig ott tart hogy 3 évesen már fel kell rántani a kuki bőrt. Az iszszről azt se tudja micsoda. Van olyan védőnő aki szerint az iszsz elkényeztetés, a mosi a sátán és válaszkészen nevelni elkapatás. 🤷

2021. jún. 19. 14:02
 24/69 anonim ***** válasza:
89%
22es válaszodra: Boccs nem tudtam hogy csak egészségügyi szakemberek szülhetnek. Nyilván mindenki azt mondja amit legtöbb esetben neki is szakember mondott. Most akkor ki is a hülye?🤔
2021. jún. 19. 14:03
 25/69 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam! De a google a lehető legrosszabb szerintem.

Én inkább több szakembert is megkérdezek egy dologról. Sajnos nálunk a védőnő, aki teljesen inkompetens, fiatalabb pedig nálam..

2021. jún. 19. 14:05
 26/69 anonim ***** válasza:
92%
És ha minden szakember akit megkérdezel mást mond, mi alapján döntöd el kinek hiszel? Tegyük fel nincs olyan háttered ami van. Na? Kinek? Laikusként.
2021. jún. 19. 14:14
 27/69 A kérdező kommentje:
Utánaolvasok hiteles publikációkban.
2021. jún. 19. 14:21
 28/69 anonim ***** válasza:
91%
És honnan tudod (megintcsak laikusként) melyik hiteles? Mikor kb minden héten mást mondanak. Mint mondtam a szakemberek közt sincs egyetértés. Országonként is vannak eltérések.
2021. jún. 19. 14:30
 29/69 anonim ***** válasza:
88%

A fájl csak egyetemi IP címről érhető el...

Az én babám 3 hónapos, és az orvos (pár éve különdíjat kapott), a védőnő, és a gasztroenterológus (fiatal) is azt azt mondta, hogy 6 hónapig ajánlott szoptatni.

Nem akarlak kritizálni, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy friss anyuka és gyerekorvos gyakorin kapálózik, hogy bebizonyítsa az igazát. Inkább úgy tűnik provokálni akarsz, mint azok akiket zavar ha valaki sokáig szoptat.

2021. jún. 19. 14:33
 30/69 anonim ***** válasza:
90%
Jó, tehát a laikusoknak nem érhető el olyan szakirodalom, ami az általad leírtakat javasolja. Mi "csak" a who 6 hónapos ajánlását érhetjük el egyetemi email cím nélkül. Tippelhesz melyiket ismerjük és alkalmazzuk.
2021. jún. 19. 14:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!