9 hónaposan nem akar enni?Mit adtok/főztök a babátoknak?
De nem neked kell beletenned a szájába, hanem neki. Ez a lényege. Tedd egy kistányérra a falatkákat és tedd valahová, ahol ő is eléri játék közben. Mintegy véletlenül te is vegyél időnként egy-egy darabot belőle, edd meg, de ne nyaggasd vele.
De akár játszattok is vele (lehet építkezni belőle meg formákat kirakni, ha rossz helyre raktatok egy darabot, akkor megenni és ezen nagyonkat nevetni), ha jól érzem, eddig erőltetve is próbáltad etetni, meg kellene tanulnia először, hogy az étel/kanál nem mumus.
Vagy ha tolod babakocsiban, a babakocsi karfájára lehet tenni egy kis tál bármit vagy egy darab kiflit, remélhetően a kíváncsiság győz, és elkezdi nézegetni, megfogni, onnan már csak egy lépés, hogy a szájába is vegyen belőle.
A krumplit lehet gyümölcsökkel is kombinálni, az őszibarack általában bejön nekik, a paradicsom szintén.
A kezébe veszi a darabot és szétnyomja,elkeni valahová:)Lehet,hogy tényleg erőltetem...
Kiflit?Nem fuldoklik tőle?Félek ezektől...
Szerintem rágörcsölsz. Nem bántásból írom, én is így voltam.
Az hogy öklendezik egyébként nem baj, a fulldoklas más történet,de nem kell félni tőle, okosabbak a babák,mint gondolnád. (Olvass utána a blw módszernek, még ha nem is akarod használni,hasznos)
Szóval 7 hónapos volt amikor éreztem hogy nagyon görcsös vagyok,ő meg csak azért se eszik. Így inkább letettem elé a falatokat. Nem baj, ha szét nyomja, sőt! Ismerkedik a textúrákkal, ez fontos!
Én elengedtem az étkezés kivaltasokat is, egyen annyit amennyit gondol. Most úgy néz ki a napi rend kb 8honapos korától, hogy reggel ébredés után tej, délelőtti alvás előtt tejpép gyümivel, gyümölcs falatkák is, nem csak püré, esetleg pirítós csíkok. Eszik amennyit ker, aztán alszik. Ebéd főzelék, kenyér katonák, avokádó, sajt,uborka, paradicsom, banán, málna, most rákapott a szederre,barackra, 2-3 féle falatka( nem az egész repertoár 😉). Délutáni alvás előtt tej, este vacsi velünk, legtöbbször a déli főzelék és a mi vacsinkbol darabkák. Aztán alvás előtt megint tej.
Nem kap a szilárd után tejet, mert ő például azért sem strapálta magát az evéssel mert tudta hogy úgyis kap tejet. Nem éhezik, mert éjjel nem ébred enni,így azt gondolom elég neki.
Illetve amikor szilárdat eszik én is eszem vele valamit, este pedig együtt ülünk az asztalnál a férjemmel, ez is motiváció neki, mellesleg nagyon figyeli,hogy hogy rágunk,harapunk, ez is nagyon hasznos.
Nem azt mondom,hogy amit mi csinálunk bejön mindenkinek és én találtam fel a spanyol viaszt, csak azért írtam le, hogy hátha találsz benne ötletet ami nálatok is beválik ( a napi rendet pl én is lestem más anyukától 😉)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!