Mikor adtatok először tejet a gyereketeknek?
Én kb egyéves koruk óta adok tejet a fiaimnak. Akkor már nem szerették a tápszert, nekem meg nem szimpatikusak a tejitalok. Végülis feldolgozott tejpor.
Igaz naponta egy-egy decit isznak csak reggelente, és sosem volt gondjuk a tejtermekekkel előtte sem. Mivel UHT tejet kapnak ezért nem forralom, hiszen csak a pasztorozetlen tej esetében szükséges a forralás.
Azt hiszem az ajánlások két éves kortól mondják hogy kaphat tehentejet, szóval akar kipróbálhatjatok. Baja nem lesz tőle, ha aggodsz akkor pedig még várjatok.
Azt hiszem 1-1,5 éves korban adtam először tejet a lányomnak.
A bolti tejitalokkal én sem voltam kibékülve, így kezdtük a 1,5 tejjel, majd fokozatosan váltottunk erősebbre.
Szerencsém van, mert házi bio tejet tudok neki adni, azt jobban szereti, mint a boltit. Semmj baja nem lett tőle.
Másfél éves a lányom, a tejet sosem fogadta el, én meg nem vagyok a kakaó híve. Amúgy kb pár hete kínáltam meg vele először. A tejtermékeket amint lehetett adtam neki, szereti is őket. Napi 1x kap még tápszert.
Engem is próbált "jó útra téríteni" a nagyi, de közöltem,hogy antibiotikumozzák a teheneket, úgyhogy nem kéne a gyereknek adni még, nem hiányzik,hogy valami allergia előjöjjön. Evvel le is állt.
1 éves korától mindennap kap tejet, 2 dl-t. Azon kívül kap tápszert is még (másfél éves).
A változatosság híve vagyok, mindent adok neki, szerencsére mindent el is fogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!