Vannak itt olyan Anyukák akiknek szintén keveset eszik a babájuk? Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy nagyobb legyen az étvágya? Nem lesz baj ha keveset eszik?
Az enyém is ilyen volt. Most 8 évesen sem sokkal jobb a helyzet, de teljesen egészséges, ami a sok kövér gyerekről nem mondható el.
Én a helyedben adnék neki tápszert (ha elfogadja). Legalább naponta kétszer, de akár háromszor is (úgysem fog sokat inni belőle egyszerre). Étkezés után, hogy egyen azért mást is.
Átlagos 17 hónapos 79,7 centi és 10,4 kg.
Ahhoz nyilván nagyon kicsi, de nem csak súlyban, hanem magasságra is.
Viszont ha a súlyát a magasságával veted össze, pont 50 % percentilist kapsz, azaz az azonos magasságú gyerekek átlagosan pont ennyit nyomnak. Teljesen arányos gyerek.
Az már teljesen más tészta, hogy a magassága és a súlya egy átlagos 10 hónaposé.
Ha vizsgálták, hogy nincs valamilyen felszívódási betegsége (gyanús pl: ha puffad és sokszor megy a hasa), akkor simán lehet amiatt, hogy ti kicsik vagytok.
Hagyd, hogy éhes legyen ebédre.
Telítődik a gyomra, amire ebédidő lesz.
Reggelire felesleges a kakaó és a joghurt.
Igyon reggel kakaót (bár én ezt nem pártolom) vagy egyen egy kis reggelit (szendvics, tükörtojás, bármi...) És ebédig ne csipegessen.
Uzsira jobb a gyümölcs és a joghurt.
Gyümölcsszelet viszont tök felesleges. Az arra jó, ha mondjuk kirándultok és gyorsan csillapítani kell az éhséget.
Vannak rossz evő gyerekek, azoknál fontos, hogy a fő étkezésre éhesek legyenek. Náluk főleg nem ajánlott, hogy csipegessenek.
Látom, hogy a lehető legjobbat szeretnéd, de szerintem keress fel egy dietetikust. Akár online.
Pl. Reggel gyümölccsel kezdeni nem a legjobb. Jól felviszi a cukrát, azután hirtelen leesik, naná, hogy éhes lesz ebéd előtt. A gyomorsavról már ne is beszéljünk.
Hátha összeállít egy olyan étrendet, amivel eléritek, hogy többet egyen.
Fe ahogy olvasom nem a mennyiség a gond.
Miért a tiétekéből eszik? A saját tányérjára kell tenni ugyanazt, amit ti esztek, ha azt szereti. Ha tudod, hogy csak a savanyúságot eszi meg, akkor vagy ne adj vagy mond meg neki, hogy ennyi van és kész.
Attól még, hogy te nem eszel húst, a gyereknek csinálhatsz...
Most már tényleg nem értem, hogy mi kerül az ő tányérjába? Írd már le légyszi 1-2 nap miket adsz neki.
Kellene a napi rutin az étkezés téren is. Reggel leültök és együtt, mindenki a saját tányérjából eszik. Ebednél szintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!