360 fokos itatópohár vagy szívószálas? Melyikkel jobb kezdeni?
Egyik se. Sima kávéspohár a tuti.
Első gyereknél felvásároltam a boltot, minden csodaitató megvolt, ennek köszönhetően nagyon későn tanult meg inni. Egyébként Munchkin 360 és a Munchkin szívószálas volt a kedvence, de nem tanult meg tőlük hamarabb. 2,5 évesen kezdett nyitott pohárból sikeresen inni, de még 3 évesen is leitta magát.
Második gyereknél kávéspoharat használtunk 6-8 hónapig, utána Doidy-t, de bármelyik sima műanyag megtette volna. 10 hónaposan már önállóan ivott belőle. 1 évesen már semmit nem locsolt ki.
4, mondok egy meredeket: fogni kell kezdetben és itatni 🙈
Nem odavágni a kávéspoharat, hogy nesze 😂
Én is kávés pohárral kezdtem anyukám javaslatára és áldom is hogy megosztotta ezt velem. Mert tényleg nagyon hamar megtanult pohárból inni egyedül is. Természetesen az első hónapokban fogni kellett neki.
És mondom ezt úgy hogy nem egy csoda ügyes gyerekem van, 2 évesen is úgy eszik egyedül mint mások másfél évesen... de inni gond nélkül tud pohárból már elég régen.
Van egy barátnőm aki a 2 évesnek a mai napig 360 fokos poharat ad és halvány sejtelme sincs a gyerkőcnek mit kezdjen egy rendes pohárral. Az egész a nyakában landol.. jo persze ez másik véglet tudom.
7, nem annyira a másik véglet. A 360 fokos semmire nem tanít meg. 1, akkor jön belőle ha ráharap a gyerek (pohárra nem harapunk), 2, azt se tanítja meg, hogy mennyire döntheti a poharat.
Tehát átverés az egész, "saját bőrömön tanultam meg".
Második gyerekkel mi is kávés poharaztunk.
Azt nem tudtam hogy így működik a 360 fokos pohár.
Viszont a másik végletet úgy értettem hogy ha használ is valaki ilyet 2 éves korra mellette azért meg lehet tanítani a rendes pohár használatot is.
Nekünk is volt csörös és szivoszalas üvegünk is. De ezeket csak arra használtam hogy pl a játszótéren ha szomjas lesz tuti ne öntse le magát mondjuk hidegebb évszakban. De itthon közben mindig sima poharat adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!