Miért baj, ha valaki pörköltet ad az 1 év alatti gyerekének?
Néha olyan stílusban írják, hogy rossz, mintha mérgezné a szülő a gyerekét.
Nálunk pl minimális olajjal és csirkemellből készül, nem látom, mi benne a rossz..
Semmi. Nyilvan nem mindegy
Mekkora, de 9-10-11 hos mar siman ehet egy csirkeporkoltet, nyilvan kevesebb fuszerrel
Es olajjal. Az csak csirkehusi.
Mert a sóra meg a pirospaprikára nincs igazán szüksége egy csecsemőnek.
De amúgy én is adtam már belőle husit 10 hós koruk után, nyilván nem lett bajuk.
Szerinted a többség azt ért alatta, amit te? :) A 9 millió krónikus beteg hazájában?
Marha vagy sertés (de nem színhús, hanem zsíros, rágós csimbók) jó zsírosan, prüszkölősen borsosan, paprikásan. 2-3 évesnek se adnám.
Adhatsz. De ha nem akarsz kifejezetten ártani vele, akkor minimális sertés vagy szárnyas zsírral készíted!!
Az olaj sütés közben sokkal károsabbá válik, mint egy kis zsír. Sokkal, sokkal károsabb olajjal pörköltöt főzni.
Ezért nem süt senki már krumplit sem olajban.
Ja semmi baj. Most egy nokedli csirkemell/comb, vagy akar színhús disznó/marha miért lenne rossz?
Persze nincs szüksége sóra, nem is kell agyon sózni, de ezen az elven nekünk felnőtteknek sincs szükségünk az elfogyasztott ételek 90%-ra. Az étel az embernél mindig is elvezet volt és lesz nem pedig funkcionális tevékenység csupán. 10 hónapos a kisfiam. Megeszi a biotököm bébiételt is, de ha olyat kap amit én főztem vagy a mama (pl rakott kel) ég és föld a különbség. És amúgy nem nagyon van olyan étel amit ne evett volna meg. Talán a brokkoli, ami mumus nála.
Szerintem semmi, ha már egy 9-12 hónapos gyerek felépített hozzátáplálással. Főleg ha az elkészítési mód is olyan.
Ha a még csak almát kapó 6 hónapost eteti jó magyar pörkölttel a nagyi, az nem ideális.
Ha így készíted el, akkor nem gond. A túl zsíros étel megterhelheti a hasát, azért nem jó.
A cukros mű cuccok sokkal károsabbak, mint egy kis fűszer vagy só.
Utolsó! Olajban sütni hosszan a legkárosabb!
180C foknál melegebbre nem is szabadna forrósítani az olajat, mert afelett már károssá válik az egészségre.
Amíg megfő benne a hús, az nem 2 perc...
Nem véletlen, hogy nem ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!