Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Milyen tortát süssek babámnak?

Milyen tortát süssek babámnak?

Figyelt kérdés
Glutén, tojásfehérje, sárgája bevezetve, viszont tejtermékek közül mégcsak túrót és natúr joghurtot kapott. Segítsetek! Most lesz nemsokára szülinapja.

2020. nov. 25. 15:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Süss zselatinos túrótortát.

Csinálsz egy piskóta-alapot, és aztán bekeversz túróval+joghurttal és tejszínhabbal (cukor, citromlé) a túrós masszát, elkevered benne a felpuhított lapzselatint, és akár gyümölccsel, vagy anélkül ráöntöd a piskótalaapra (persze tortakarimában). Pár óra alatt megdermed és finom.

2020. nov. 25. 15:59
 2/7 A kérdező kommentje:
És tejszínhabot nem kell előtte vele kóstoltatni? Meg a zselatint azt hogy, attól nem lesz baja ha nem evett még előtte?
2020. nov. 25. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
NEm vagyok csecsemőszakértő, de ha tejterméket már evett, szerintem semmi gond nem lehet másik tejtermékkel...
2020. nov. 25. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
Sima piskóta és valami gyümölcsös túrókrém, zselatin sem kell bele ha nem pürésíted a gyümölcsöt. Én egy sima piskóta alapú tortát sütöttem neki amiben málnás túrókrém volt.
2020. nov. 25. 16:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Na itt vannak hozzá mennyiségek is:

[link]

Ha húslevest már adtál neki, akkor zselatint is ehet!

2020. nov. 25. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A zselatint tudod miből nyerik? Csontvelőből, úgyhogy ha húst vagy ahogy írták húslevest evett már akkor lényegében zselatint is evett már vagyis be van vezetve.
2020. nov. 25. 17:04
 7/7 khniki ***** válasza:
Én gesztenyetortát csináltam, de lényegében addigra mindent evett már. Ennek ellenére nem kérte a tortát... :D
2020. dec. 3. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!