Milyen gyorsan kellene haladnom a hozzátáplálással?
Első gyermekemmel elég hamar elment a tejem, azóta is állandóan attól rettegek hogy megint el fog fogyni. Most 6 hónapos a kislányom, anyatejet kap, és tízóraira kap pépet lassan egy hónapja, utána szopival alszik el. Kapott már elég sok mindent, nagyon szereti is a pépeket.
Védőnő szerint elkezdhetek főzeléket adni egy másik napközbeni étkezésre. Kislányom biztos jól fogadná, problémám viszont a következő:
Félek hogy ha váltogatom ki a szoptatásokat, akkor elfogy a tejem, amit végképp nem szeretnék legalább tél végéig ebben a vírusos időszakban. Úgy is véd az anyatej valamennyit a betegségek ellen ha mondjuk napi 2-3 étkezés pép, többi anyatej + altatáshoz a szopik?
Komfortszopira már nincs igénye, megnyugtatni is meg tudom szopi nélkül, csak akkor kerül cicire ha éhes, pedig élete első három hónapját cicin töltötte...
Arra gondoltam 7 hónapos korára kiváltok 2-3 étkezést, az elég?
Az anyatej akkor foy el a hozzátáplálásra,ha a baba úgy igényli.
Lànyomnál teljes 6 étkezés mellett is volt.
Fiam viszont hamar szokik le..
(Ha tudsz szoptatni akkor) a tejed csak akkor fogy el, ha keveset kerül mellre.
Azaz nem azért kell sietni, hogy el ne fogyjon.
Hanem akkor fogy el, ha túl gyorsan haladsz.
Döntsd el, hogy hogy szeretnéd.
Ha a baba nyitott az ízekre, jó evő, nem válogat, akkor nem akkora gond, ha "elfogy".
Ha rossz evő, akkor lényeges. Ebben az esetben nem is tudsz sietni. Erőltetni pedig felesleges, mert ott fogsz állni széttárt karral, hogy erővel kiváltottad, szopizni már nem akar, de mégse eszik eleget.
(Egyébként első gyereket nem tudtam szoptatni. Második 1,5 éves, egész nap jól eszik, "mégis" van tejem.)
A tej akkor fogy el ha nem ürül a mell. Ennyi. Ha betegség jön be neked az is okozhat ilyent, de reméljük ez nem lesz.
Én hiszek abban, hogy napi pár szoptatás is jót tesz a kicsinek.
A hozzátáplálásnál te kell eldöntsd, hogy hogyan akarsz haladni. Ha lassan akkor szopi után (és ne helyett) fél-1 órával kínáld. És szopizzon igény szerint, nappal és éjszaka is. Kevés olyan gyerek van aki teljesen magától 1.5 év előtt elhagyja a cicit. Persze van aki siet a hozzátáplálással, hogy minél előbb leválassza, na itt "kell" havi 1 étkezést kiáltani.
Te kell eldöntsd, hogy melyik irányba méssz.
Nálunk 10 hónapos. Tíz órai-ebéd uzsi ki van váltva pépre + főételre.
Napi 2x-3x tejcsizik.
Reggel mikor felkel, s este mielőtt elalszik.
Napközben néha kéri.
A tejed nem fog elfogyni, igényre fog igazodni. Majd akkor fogy el amikor a babád szépen leválasztja magát. De ha 6 hoig volt már tejed, csak mert hozzátáplálás van nem fogja a termelést csak úgy abbahagyni csak ha babád is úgy kivánja.
Plusz ne idegeskedj rajta, az se tesz jót.
Én úgy döntöttem, hogy szoptatás téren nem fogok agyalni, sodrodok az árral. Eddig bejött! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!