Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 11 hónapos még ülni nem képes...

11 hónapos még ülni nem képes babánál hogyan alakul a hozzátaplalas?

Figyelt kérdés
Ízre kb mindent megeszik, ha csak kicsit darabos püré de lassan már darabosabb étel kéne neki nem? Viszont nem tud ülni és úgy olvastam, hogy akkor veszélyes lehet. Félig döntött helyzetben van a pihenőszékben mikor etetem.
2020. okt. 23. 15:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azokat is akik jószándékúan írták , azokat is akik nem. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy illene-e ülnie és hogy ez ügyben milyen lépéseket tettünk már, tehát hiába nem rosszból írjátok, légyszi aki nem tud a kérdésre válaszolni, az ne írja le meg tizenegyedszer is,hogy mit kéne tennem ülés ügyben
2020. okt. 23. 21:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! az én fiam 11 hónapos korában sem ült még magától, ismerem az érzést, meg a pillantásokat...

A pihenoszék szerintem azért nem jó, mert puha az alja. Egy ideig én is abban etettem, aztán rendes, kemény aljú (de persze párnázott) etetőszéket vettünk. Gyakorlatilag félig fekve volt abban is, viszont annyira tetszett neki a saját tányér, hogy egyszercsak felhúzta magát a tálcába kapaszkodva. Kb 2 hónapon át az etetőszék volt az egyetlen, ahol ült a gyerek, sehol máshol.

Ha nálatok ez fizikai vagy egyéb korlátok miatt nem esélyes, akkor szerintem a darabos kaját kizárólag függőleges pozícióban (pl karodban tartod) próbálja.

A pihenőszékben fekve ugyanis a kkanálról könnyen hátracsúszhat a falat, és ugye eleve még csak elöl vannak fogacskái, tehát többszörösen nehezített a terep...

Nagyon ajánlom a Ross.mann üzlet sajátmárkás bébiételeit, főleg a tányérosakat! Abból csak 3 féle van (pl. lazacos, nyami) és nem is olcsó, de az állaga pont szuper, és az íze is elsőrangú.

2020. okt. 23. 23:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez összetett kérdés nagyon. Nem mindegy az sem, hogy miért nem tud ülni, hol tart amúgy a mozgásfejlődésben stb. Mindenképp azzal a szakemberrel beszélném ezt meg (gyógytornász, konduktor, szomatopedagógus), aki kezeli a gyerkőcöt. A mi kislányunk se tudott ekkor még ülni, sőt még most sem túl sokáig (2,5 éves), de etetőszékben kb 75-80 fokos szögben már ültettük az evés idejére kb 9 hónapos korától. De darabosat nem adtunk neki, mert nem tudott rágni, megfelelően bánni a szájába kerülő darabokkal. Nem tudom mekkora probléma van, de ha nagyobb, akkor érdemes lenne etetésterapeutával is konzultálni akár, mert lehet a darabos étel bevezetése előtt kellene pár gyakorló feladat stb.
2020. okt. 23. 23:17
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a két utolsónak, nagyon hasznos válaszok
2020. okt. 24. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!