Mennyit eszik a 7 hónapos babátok "rendes" ételből egy nap?
Kicsit gyorsan váltottátok ki az étkezéseket.
6 hónaposan kezdtük, tízóraira 100-150gr gyümölcsöt/zabkását/gyümölcsös “tejbe”grízt eszik, uzsonnára húsos zöldséges főzeléket szintén 100-150gr-ot. Szintén 7.5 hónapos. Én főzök, fogalmam sincs ez mennyi üvegesben.
Ez nagyon gyors így!
Mi 4 hónapos korában kezdtük de 7 hónaposan még csak a második étkezést próbáltam lassan bevezetni. Ilyenkor még több tejalapú (anyatej/tápszer) táplálékra van szüksége mint szilárd ételre.
Nem mondtam, hogy bármit is kiváltottam, kaja előtt vagy után szopizik még, meg egész nap igény szerint. A 80g étel szerintem nem sok, és nem mindig eszi meg, ahogy kedve van, semmit se erőltetek.
Amúgy azt hittem ez kevés, mert az én ismeretségi körömben ilyenkor már napi 2-3 üveggel ettek a gyerekek, meg a védőnő is azt javasolta, ebédre adjak egy teljes üveggel. De még ha kevés is lenne, akkor se tömném a gyereket.
Nálunk ekkor a tízórai és az uzsonna már ki volt váltva. 8 hósan már az ebéd is, most 9 hós, reggel-este eszik tápit, meg az esti vacsi előtt tejpépet, a többi normál, kb három üveg fogy egy nap.
De: én nem követem az ajánlásokat, hanem megyek a saját fejem után, szóval nem kell rám hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!