Tényleg ennyire szükséges " odafigyelni" a baba étkezésére?
Szerintem nagyon ritka az aki valójában így csinálja. Nyilván egy átlag beszélgetés alkalmával mindenki igyekszik jobb színben feltűnni de ez amiket leírtál már átesett a ló túloldalára. :D
Én egy dologra figyeltem: az allergéneket ne kapja ameddig nem lehet és ennyi. Emellett azt evett és annyit amit hajlandó volt, a védőnőm is ezt javasolta. Kotyvasztottam amúgy neki mindenfélét itthon ameddig nagyon kicsi volt de nem volt hajlandó megenni semmit, vagyis de minden mást igen viszont azokat kétpofára. Evett bébiételt, megkóstolta a fagyimat, a csirkepörköltet és ha ízlett neki akkor azt kapott amit én ettem, 1 éves kora után meg kategorikusan el is utasította a bébiételeket is ezért teljesen áttért arra amit mi ettünk. Mivel eleve nem szeretjük a csípős, intenzíven fűszerezett ételeket én pedig laktózérzékeny is vagyok ezért nem nagyon kellett külön figyelnem arra, hogy bababarát legyen. Élelmiszert pedig a Lidlből veszünk, onnan igyekszem azért nem a legalját de szó nincs arról, hogy én a termelői piacra járnék tanyasi csirkéért meg bio organikus paradicsomért. Él és virul a gyerek, köszöni szépen, semmilyen ételre nem érzékeny.
Én azt látom, hogy ezek az anyák álltalában vagy amúgy is így esznek, vagy életmódot váltanak a gyerek miatt.
Az mondjuk sztem is a nevetséges kategória mikor a már 2 éves, nem allergiás gyereknek is külön főz. Van ilyen, de sztem ritka. Hogy miért csinálja? 🤷
Mi magunk is odafigyelünk az egészéges étkezésre, így nyilván a gyerekünk is ennek lesz a része.
Oké, ez én vagyok, nekem nyilván fontos, hogy a családom egészséges legyen, a többséget szerinten ez annyira nem erdekli, hogy változtasson is érte...
Szerintem aki ennyire “túlzásba”esik az maga is nagyon odafigyel az étkezésre.
Egy ilyen családot ismerek.
Csak csomagolásmentes boltba járnak, mosipelusoztak is... stb
De ők Indiában éltek 10 évet...vegánok is.
Én odafigyelek.
Eszünk virslit is, mert nem ördögtől való, ha minőségi..
De nem tömöm Dörmivel
Szerintem is túl van tolva ez a téma. Én 4hósan kezdtem el hozzátáplálni a fiamat, 10hósan már szó szerint azt ette amit mi. Külön sosem főztem neki. Eleinte csak pl a levesből fűszerezés elött kiszedtem a répát, krumplit, és így tovább.
Most 2éves makk egészséges gyerek, aki szo szerint mindent megeszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!