Tejérzékeny gyereknek jó alternatívát jelenthetnek olykor a szafi free termékek?
Gondolok itt.pl.a hajdinás palacsintára,zabpudingokra,mandulás keksz,és a csokik.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Igen. Viszont iszonyú drága ahhoz, hogy tejérzékeny egye. Inkább gluténérzékeny embereknek jó.
Inkább csináld növényi tejjel a palacsintát, zabkását, pudingot.
Vagy vegyél növényi tej készítő gépet.
Igen, de sokkal egyszerűbben is lehet tejmentes ételeket készíteni. Én azért használok néha Szafis termékeket, mert nekem nagyon sokféle alapélelmiszer tiltott (tej, tojás, búza, magvak, cukor, stb.).
Még így is a pudingot pl. dr. oetker főzős pudingból készítem kókusztejjel. Persze meg kell nézni az összetevőket, mert van amelyikben van tejpor. Meg attól is függ, hogy bírja-e a nyomokbanost (én igen). Csokit is rengeteg félét lehet kapni, ha csak a tej a gond. Felesleges egy vagyonért édesítőszeres csokikat venni. A palacsintát simán el lehet készíteni hagyományosan, csak a tejet kell valamilyen növényi tejre cserélni.
Köszönöm. Egyenlőre még annyira új nekem ez a tejérzékenység...
De gyűjtöm az ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!