Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Ki hogyan kezdte a hozzátáplàl...

Ki hogyan kezdte a hozzátáplàlást?

Figyelt kérdés
4honapos tápszeres kisfiú.
2020. márc. 2. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
3.5 hónapos kislány anyukája vagyok. Védőnőnk azt mondta, ha gondolom, 4 hónaptól elkezdhetünk reszelt almázni, pár kiskanál baracklevet itatni, de én még szeretnék vele várni, kakigondjai nincsenek, szóval nem érzem szükségesnek, korainak gondolom.
2020. márc. 2. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elmúlt 4 hónapos (tápszeres,fiú),amikor a védőnő+gyerekorvos tanácsára elkezdtem. Ugye az elején az alma, répa, sütőtök a javaslat. Hát, nekem az almát párolva eszi,reszelve nem szerette.(fontos az alma fajtája) S bár mindenki babája szereti a sütőtököt és a sárgarépát, az enyém nem. A savanyú ízeket jobban szereti.

Az univ...nek nagyon jó bio bébiételei vannak 4 hós kortól, megpróbálhatod azt is. Nekem van belőle vésztartalék, pl borsó, ahhoz csak hozzádobom a fagyasztóból a hús vagy májkockákat és kész-ha valamiért nincs időm főzni neki. (Már 7 hós)

Figyeld a jelzéseit, ha kinyomja a nyelvével a szájából ne erőltesd. Az elején a hozzátáplálás tulajdonképpen csak kóstolgatás. Majd ő jelzi-és nem a nagykönyv mondja meg-, hogy mit és mikor szeretne enni. Lehet, az elején nem is fog működni. Akkor ne csüggedj,majd rápróbálsz később. Lehet nem szereti az almát (vagy csak pont azt a fajtát nem),akkor próbáld a sütőtököt, vagy valami mást. Minden babánál máskor jön el az idő, hogy nyitott legyen az ízekre.

2020. márc. 2. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobbik lányommal 4 hónaposan kezdtük, almát adtam neki először. Első nap 2 kiskanállal, 2.nap 4 kiskanállal, 3.nap dupláját, 4.napon pedig már egy egész adagot mert nem fogadta el utána a tápszert.. Utána az új ételt mindig 2 kiskanállal kezdtem aztán azt adtam neki amit előtte már kapott, mert éhesnek éhes volt de a tápszert nem volt hajlandó meginni. Ezért elég gyorsan haladtunk a hozzátáplálással... Alma, répa, barack, krumpli, tejpép voltak az elsők között. A sütőtöktől öklendezett, amit meg is értek én sem szeretem. Vettem egy párolót (Russell hobbs) csak beletettem az alapanyagot, majd át a turmixba és kész volt. Kisebbik lányommal 6 hónapos kora után kezdtük, mert őt egyáltalán nem érdekelte az étel, kilökte a nyelvével stb, de ő mindent később kezdett el csinálni. Mindketten tápszeresek voltak.
2020. márc. 2. 12:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Felénk zöldséggel szokás kezdeni. Szoptattam, de ki kellett egészíteni tápszerrel. 4 hónaposan adtam először répapürét, majd sütőtök pürét. Aztán vettem marhahúsos pépet, azt kevertem a répással meg a tökössel. Krumplipürét házilag csináltam. Nagy kedvenc volt az almás-banános-babakekszes kaja, meg a körtés-szilvás. A fiam nagyon szerette a Hipp babakajákat, szerintem bő 1 évig belőlünk élt a gmundeni Hipp üzem. Az összes ízt kipróbáltuk, mindet szerette. Aztán megszületett a lányom. Aki nem fogadta el a püréket. Teljesen kihagyta a pépes állagot. Talán 2-3 alkalommal ette meg a pürét, abból is csak a házi készítésűt. Amúgy inkább rágott az ínyével. Neki apró kockákra vágtam a zöldséget, gyümölcsöt.
2020. márc. 2. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Én ezeket az orvosokat és védőnőket nem értem. Mintha megragadtunk volna a fejlődésben.

4 hónapos korban még nem áll készen egy csecsemő a hozzátáplálásra.

Ha jót akarsz a babádnak legalább a 6 hónapos kort várd meg, de még akkor sem biztos, hogy elég érett lesz hozzá.

[link]

2020. márc. 2. 23:32
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

6 hónaposan, előtte értelmetlen és esetlegesen káros is lehet (nem biztos, hogy árt neki, de felesleges elkezdeni, semmi pluszt nem ad neki ezzel az ember ilyen pici korban).

Tudom, hogy általában almával szokás kezdeni, én répával kezdtem mindkét fiamnál, imádták. A gyümölcsöket később kezdtem el adni, amikor már 3-4 zöldség ízét ismerték és szerették.

2020. márc. 21. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!