Milyen formában adtok húst a babának? Hogyan készítitek?
15 hónapos kisfiam nem hajlandó húst vagy húskészítményt enni. Félek, hogy valami hiánybetegsége lesz.
Egyébként mindent eszik már, amit mi, kivéve a hús féléket.
A múlt héten tudtam neki adni pár kanállal a rakott kelből, illetve tegnap vacsira megevett egy fél virslit.
Eddig azt is kiköpte, a felvágottakat is mind kiköpi, sokat próbáltam már.
Nincs valakinek valami ötlete, hogy hogyan szeretetthetém meg vele?
15 hónaposan már nyammogta a mi ennivalónkat, ezért húst pl a húslevesből kapott. Szerintem ne ragaszkodj ennyire a húshoz. Főleg ne a felvágotthoz, virslihez. Az eleve csak részben hús, az is milyen..
Ha mindenáron szeretnéd, vegyél húsos babaételeket vagy turmixod le a főtt husit a főzelékébe. Észre se fogja venni hogy benne van.
Nem ragaszkodom én a virslihez, felvágotthoz, de örülnék ha legalább azt megenne.
Nem eszi meg a bébikaját, úgyhogy az kilőve.
Turmixolva megeszi persze. De meddig adjam még neki a püréet? Tud rágni, 15 foga van. Mindent megrág szépen csak a hús darabokat köpködi ki. Akármilyen aprók is.
Húslevesben is próbáltam már többször. Azt nagyon szereti, de a húst nem eszi meg.
Vacsira én is szoktam neki katonázni vajas kenyeret, sajtot, zöldségeket. Mindent megeszik, kivéve a sonkát vagy felvágottat.
Nem tudom mivel próbálkozhatnék még.
Szerintem is főtt csirkemellett pürésíts és azt dugd pl a főzelékbe. A többi cucc nem kell pürés legyen. Majd kialakul.
Az én 13 hónaposomnak meg az a dilije, hogy csak azt eszi, amit mi, ha bármit meglát nálunk ami nála nincs vagy látja hogy más a menü, kitör a balhé.
Valamelyik este ezért nyers lilahagymát evett...
Ne aggódj szerintem, kialakulnak. Kérdezd meg esetleg a családorvost, hogy vaspótlás nem kellhet-e.
6os vagyok.Még az jutott eszembe hogy mikor főzök valamit van hogy felrakom a gyereket is magam mellé a konyhapultra és ő is " segít" és akkor mindenbe belekóstol.A minap melegszendvicset készítettünk és kolbászkarikákat evett meg paprikát amit egyébként nem szeret.
Vagy ha apukája eszik( ő általában külön eszik mikor épp hazaér) mindig odamegy kéregetni,olyankor is eszik azt amit egyébként nem.
Így nehéz
Teliben azt ette, amit mi
Virslifélét csak fontorogva kóstolta
Összevágtam kicsire, megette.
13 hónaposan még aprítóval / nem botmixer)/ a húst átnyomtam, de 15 hósan nemx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!