Tényleg nem olcsóbb főzni, mint bébiételt venni?
Beszélgettünk egy ismerőssel, akinek pár hónappal idősebb a babája az enyémnél. Én magam készítem a püréket, ő üvegessel etet. Én nem számoltam utána, de ő azt mondja, kiszámolta, és ha zöldséget meg gyümölcsöt vásárol az ugyanannyiba kerül, mint ugyanaz a mennyiségű üveges bébiétel.
Valóban nincs különbség árban? Csak melóban több itthon készítgetni? Most a minőséget meg a hozzáadott anyagokat ne vegyük figyelembe, csak az ár különbség érdekelne
Lehet lepontoztok de varomira nem mondeg, hogy a krumplit 70 ft-os áton vagy ami mostanság volt 350-400 is időnként veszed meg
Vagy van alma a kertből, vagy meg kell venned 300-ért.
Ugyanez igaz mindenre.
A legtöbben nem kalkulálnak a belefektetett munkával és az árammal, gázzal, mosogatóvízzel ès a kidobott mennyiséggel...
Nekem az volt a nehézség, hogy bàrhova mentünk előre el kellett készíteni, gondoskodni oylanról, ami nem romlik meg...
"Normális ember nem csinál ilyet. Ilyet a most 90 éves mamám csinált 20 éve..."
Tehát a nagy akad nem normális....
Az egy hétig tárolt alma nem biztos hogy ugyanolyan jó minőségű, mint a frissen vásárolt. De hajra, főzz otthon bebietelt. Azert ha mar kozgazdasz vagy, allj neki egyszer kiszamolni, hogy mindennel egyutt -viz, villany, fuszerek, mosogatószer, a béke fektetett munkád es idod értéke- jival több egy adag házii bebietelre lebontva, mint egy üveg készen vett
Én ezért oldom meg úgy, hogy ha megyünk valahova vagy elfoglalt napunk van akkor van a szekrényben bolti, és azt kapja, de ha van időm csinálok 7-8 üveg házi babakaját és ha itthon vagyunk ebédidőben, akkor azt eszi, nem fogyasztjuk a bolti készletet.
Például durva, hogy az Univer 163 grammos tökfőzelék csirkehússal jelenleg 407 ft! Egy kg fagyasztott tököt lehet ennyiért venni, 25 dkg csirkehússal(kb 600 ft) kijön belőle 6 üveg, ha a gázt meg a mosogatást hozzászámolom is fele annyira jön ki.
Szóval kár ezen filózni, olcsóbb és kész, még ha megvenni kell az alapanyagot, és nem a kertből vagy a nagyszülőktől jön ingyen akkor is.
De tény hogy rá kell szánni heti 1*1 órát, nekem gyed mellett ez belefér úgy is, hogy itthonról dolgozok mellette.
De ha megyünk valahova mint írtam én sem viszem az itthonit, hanem a boltit viszem, olyankor praktikusabb. Nem vagyok ellene, de drágábbnak drágább, nyilván kell hogy megéljenek a gyártók, nem szeretetszolgálatként készítik.
Persze hogy olcsóbb! Olyasmikből készítettem a pürét, amikből amúgy is éppen ebédeltünk, így csak kivettem, és összeturmixoltam. Akkoriban fogyóztam is, úgyhogy rengeteg volt eleve a natúran párolt hús, zöldség, máj... aztán amint ülni tudott, és elmúlt a nyelvkilökő reflexe, átálltunk a darabosra, csak úgy tolta magába a marokra fogott brokkolit, és onnantól szinte teljesen ugyanazt ette, amit mi.
Mi is kajáltuk reggelire a zabkását, köleskását, életemben nem etkeztem olyan egészségesen, mint abban az évben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!