Mikor kezdett babátok próbálmozni a kanállal evéssel?
Kedves Kérdező!
Az én gyerekem 21 hónaposan(tavaly szeptemberben) ment bölcsibe.
Előtte mindent megevett, főzelékek, levesek,husik, szóval mindent.A kanál sosem érdekelte, de nagyon szépen lehetett etetni,illetve kézzel(ami megfogható volt)mindent megevett.
Aztán a bölcsibe mondták, hogy kanállal kell ennie,és mindenképpen elvárták hogy így csinálja.
Na azóta nem hogy kanállal,hanem szinte semmit nem eszik.
Már a gondozó is bevallotta, hogy már annak is örülnének, ha egyáltalán enne.Főtt ételt egyáltalán nem eszik,joghurt, kenyér pogácsa alma, kolbász felvágott,és ennyi.Viszont a joghurtot már próbálja kanalazni, szóval érdekli, szerintem ha nem erőltették volna már egyedül enne.
Szeptemberben fog jönni hozzá pszichológus, hogy mit csináljunk vele,hogy egyen.
Szóval hagyjad a gyerekedet,fog enni ne sürgesd, bőven ráér még.
Engem nem az bosszant, hogy nem eszik kanállal, hanem ,hogy elutasítja az ételt.De reménykedem, hogy javulni fog.Decemberbe lesz 3 éves a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!