Mennyire gyakori manapság, hogy megkeresztelik a gyereket?
Mi is csak a nagyszulok nyomasara kereszteltuk meg a fiunkat.
Utana volt egy nagy csaladdal baratokkal kozos ebed egy etteremben.
Mi egy nem túl nagy városban élünk (25.000-26.000 fő), minimum 9-10 templom mégis van a városban. Ahova mi járunk minden vasárnap nem a legnagyobb gyülekezettel rendelkező, mégis minden hétvégére jut egy-kettő gyerek keresztelése. Szerintem még ma is gyakorinak számít, nyilván mégsem annyira mint régebben volt.
A mi környezetünkben is van mindenféle gondolkodásból. Vannak, akik nem kereszteltetik meg a gyereküket, vannak akik igen. A legrosszabb az amikor tényleg csak valamilyen külső okból kifolyólag, és nem azért teszi mert az lenne a meggyőződése, hogy ez jó lesz a gyereknek, hanem mert ok a bulira, ez a "szokás", anyósomék akarják, "miért ne?". Ettől a gyomrom forog. Nálunk is volt olyan, aki csak azért kereszteltette meg a gyerekeit, mert bár ő egyáltalán nem hisz Istenben, hülyének tartja, akik igen, de a gyerekek csak így juthattak be az egyház által fenntartott, teljesen új építésű, légkondis, gyönyörűen felszerelt oviba, bölcsibe.
Számomra fantasztikus élmény volt az egész, nyilván aki hasonlóan gondolkozik, annak nem kell magyaráznom miért, aki pedig nem, az úgy sem érti meg sosem. Ezért inkább azt gondolom, hogy aki hit nélkül teszi meg, teljesen felesleges, mert sosem fogja úgy megélni, mint akiknek ez ki van találva :)
(2 diplomás "értelmiségi" vagyok én is :D)
Nekünk nincs megkeresztelve a lányunk, anyós nálunk is hisztizett volna, de erre esélyt sem adtunk.
Bocsi az OFF-ért, de #8-as igen is van más lehetőséged, a ti gyereketek, nem anyósé!! Egyáltalán nem kell behódolni, az meg egyenesen beteges, hogy azt mondta "ellopja" és úgy kereszteli meg... Ez a mondat után többet a közelébe nem jöhetne a gyerekemnek és ráadásként úgy el küldtem volna a bús p*icsába, mint annak a rendje. Eszem megáll. Hihetetlen, hogy valaki ezt tényleg tűri és engedelmeskedik egy ilyen ember akaratának..
Nekünk volt templomi esküvőnk, és a 3gyerekünk meg van keresztelve. Iskolába hittanra járnak, a nagyobbik volt elsőáldozó, a középső jövőre lesz, kb havonta -kéthavonta elmegyünk egy-egy misére is. Attól függ melyik gyereknek milyen versenye/programja van.
Úgy a magunk módján gyakoroljuk a vallást. :)
Nem a fotózás miatt.:)
férjemmel ketten együtt 5diplomás értelmiségiek vagyunk. :D
Nagyon tetszett az egyik válaszoló, aki ezt így nevesítette. Pacsi!
16-os vagyok
nem veszekedést akartam szítani az "értelmiségi" és liberális értelmiségiek között.... bocsi
Mint írtam, tetszett, hogy így nevesítette magát valaki, azért írtam csak oda én is.
A liberálist nem írtam oda, mert mi nem azok vagyunk- szimplán értelmiségiek.
:)
Ne veszekedjetek folytok- kérlek!
Nevessetek!!
Pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!