Milyen irodalom? Ókori görög, vagy modern amerikai, esetleg kortárs magyar?
Nagyon nem mindegy.
Az elsők, amik eszembe jutottak:
Léda, Tünde, Lotti, Helka, Anna, Rebecca, Júlia, Juliska, Gerda, Abigél, Heidi, Marika
Csongor, Íliász, Herkules, Frodó, Aragorn, Gandalf, Herri (húúú, ezeket lehetne sorolni nagyon sokáig :D), Peti/Peter, Gergő, Emil, Márió, Rómeó, Jancsi, az összes Pál utcai fiú, Baradlay fiúk
estig lehetne sorolni. Jobb lenne pontos behatárolás.
Beállítod pl. a nyelvnél, hogy "bibliai" eredetű, akkor 150 találat lesz (pl. Máté vagy Hanna), "mitológiaiból" is van 95 (pl. Penelopé vagy Adonisz), és a jelleg, "névalkotás" opciónál is lesz egy csomó írók által kitalált név is (pl. Aladdin vagy Bóbita) vagy beírhatod az eredet-keresőbe is, pl. hogy "irodalmi" vagy "film" vagy "című"...
Toldi Miklós
Volt valami Botond meg Lehel, Lehelnek volt a kürtje
Kukorica Jancsi
Bornemissza Gergely
Volt még valami Arany Laci vagy Lóci (?)
Ha Lóci akkor lehet Lóránt, de szerintem Laci volt. Vagy nem tudom, most bevallom, nem csekkoltam ^ ^
*Volt valami Jónásos sztori is a Bibliából
de ilyen Szindbádnak meg Ali babának nevezni a gyerekedet viszont lehet, hogy érdekes lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!