Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudnátok mondani irodalmi...

Tudnátok mondani irodalmi témájú neveket?

Figyelt kérdés

2019. júl. 17. 18:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Csinszka.:) szerintem nagyon különleges, szép, irodalmi név, főleg, ha a szülők odavannak Ady költészetéért.
2019. júl. 17. 19:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kb bármilyen viszonylag gyakori névre találsz minimum 3 könyvet, de annak semmi értelme, hogy a mi kedvenc könyveinkből nevezed el a gyereket. Válassz egy neked kedves szereplőt, ha irodalmi nevet akarsz adni :) milyen könyveket szeretsz, biztos van azokban valami jó.
2019. júl. 17. 20:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarsz ilyen nevet, amikor nagyon távol állsz az irodalomtól? Ha közel állnál, nem írnád, hogy irodalmi témájú... irodalmi eredetű lehet.
2019. júl. 17. 21:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Milyen irodalom? Ókori görög, vagy modern amerikai, esetleg kortárs magyar?

Nagyon nem mindegy.

Az elsők, amik eszembe jutottak:

Léda, Tünde, Lotti, Helka, Anna, Rebecca, Júlia, Juliska, Gerda, Abigél, Heidi, Marika

Csongor, Íliász, Herkules, Frodó, Aragorn, Gandalf, Herri (húúú, ezeket lehetne sorolni nagyon sokáig :D), Peti/Peter, Gergő, Emil, Márió, Rómeó, Jancsi, az összes Pál utcai fiú, Baradlay fiúk

estig lehetne sorolni. Jobb lenne pontos behatárolás.

2019. júl. 18. 08:28
 15/18 anonim ***** válasza:

[link]

Beállítod pl. a nyelvnél, hogy "bibliai" eredetű, akkor 150 találat lesz (pl. Máté vagy Hanna), "mitológiaiból" is van 95 (pl. Penelopé vagy Adonisz), és a jelleg, "névalkotás" opciónál is lesz egy csomó írók által kitalált név is (pl. Aladdin vagy Bóbita) vagy beírhatod az eredet-keresőbe is, pl. hogy "irodalmi" vagy "film" vagy "című"...

2019. júl. 18. 09:16
 16/18 anonim ***** válasza:

Toldi Miklós

Volt valami Botond meg Lehel, Lehelnek volt a kürtje

Kukorica Jancsi

Bornemissza Gergely

Volt még valami Arany Laci vagy Lóci (?)

Ha Lóci akkor lehet Lóránt, de szerintem Laci volt. Vagy nem tudom, most bevallom, nem csekkoltam ^ ^

2019. júl. 20. 19:46
 17/18 anonim ***** válasza:

*Volt valami Jónásos sztori is a Bibliából

de ilyen Szindbádnak meg Ali babának nevezni a gyerekedet viszont lehet, hogy érdekes lenne

2019. júl. 20. 19:47
 18/18 anonim válasza:
Melinda - Bánk bán
2019. aug. 6. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!