Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi tegyek ha a könnycsatorna...

Mi tegyek ha a könnycsatorna eldugul?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 hónapos és el van dugulva a könnycsatornája.Az egyik szeme folyamatosan csipásodik van mikor kicsit,és van amikor nagyon.Mit tegyek?Megtudom oldani én is,vagy kizárólag orvos tudd rajta segíteni?
2010. júl. 10. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
lányommal is ez volt, 3x mentünk el a klinikákra (mária u) valami tűvel kidugították. ne várj vele, mert csak rosszabb lesz szegénykének.
2010. júl. 10. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudod otthon megoldani.Sajnos kórház.
2010. júl. 10. 18:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Az en babam is 2 honapos es neki is ez a baja, a gyerekorvos adott Florax cseppet, ezt 2 honapig kell csepegtetni es ha nem jon helyre akkor vissza kell menjunkes mint az elottem levo irta kidugaszoljak valamivel. Minden esetre nezze meg orvos is
2010. júl. 10. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Annyira édesek vagytok! Ezt a kidugaszolást még nem hallottam!!! Nagyon tetszik, komolyan! :)))

Sajna rutinos vagyok. Amit csinálnak: Kap a baba érzéstelenítő szemcseppet, jobb esetben Te fogod le (ha bírod idegileg és fizikailag, mert nagyon fog sírni, hisz le lesz fogva), vagy egy nővér, és egy hosszú tűt vezetnek a könnycsatornába, abba fiziológiás sóoldatot fecskendeznek, ez mossa át a könnycsatornát, a fizsó pedig a garaton át távozik. Nem fáj a babának, de biztos, hogy nagyon fog ordítani. Nálunk addig kísérleteztek a szemcseppezéssel és masszírozással, hogy 5,5 hónapos koráig jártunk a gyerekszemészhez, mire helyrerakta. Most két éves, tökéletes a szeme. Utólag azt mondom, inkább mossák át feleslegesen kiskorában, mint a "majd kinövi" elgondolással eltologatni, és egész életében baj lehet a szemével! (nem én találtam ki, hanem a gyerekszemész mondta)

2010. júl. 10. 20:47
 5/8 anonim ***** válasza:
első vagyok, azt írtam, tűvel kidugítják... kb röviden amit te írtál, csak az nekünk nem most volt, szerencsére homályosult az emlék, mert kínlódás volt eléggé :(
2010. júl. 10. 20:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,hogy lebírnám e fogni,és a szenvedését végignézni.A 2 hónapos oltásnál én fogtam le,nagyon sírt szegénykém,vele sírtam én is.
2010. júl. 11. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Tegnapi 20:47-es vagyok: Ha nem is bírod lefogni, legyél mellette és beszélj hozzá, hogy tudja, ott vagy, nem hagytad magára!
2010. júl. 11. 13:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi is ugyanígy voltunk a kisfiammal. A doktornő írt fel szemcseppet, de nem javult a helyzet. Viszont azt olvastam, lehet masszírozni gyengéden a csatorna feletti bőrt, hátha megszűnik a dugulás. Én így tettem: mire mentünk a kórházba, már szinte megoldódott a dolog, de azért átmosták, ha már elmentünk. Ne gondolj semmi rosszra, nekem azt mondták, a babának nem fáj, csak az a kellemetlen neki, hogy lefogják. (az asszisztens fogta le, mi nem is mentünk be abba a helyiségbe). Egy kis pityergésen kívül nem volt semmi.
2010. júl. 11. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!