Mi tegyek ha a könnycsatorna eldugul?

Annyira édesek vagytok! Ezt a kidugaszolást még nem hallottam!!! Nagyon tetszik, komolyan! :)))
Sajna rutinos vagyok. Amit csinálnak: Kap a baba érzéstelenítő szemcseppet, jobb esetben Te fogod le (ha bírod idegileg és fizikailag, mert nagyon fog sírni, hisz le lesz fogva), vagy egy nővér, és egy hosszú tűt vezetnek a könnycsatornába, abba fiziológiás sóoldatot fecskendeznek, ez mossa át a könnycsatornát, a fizsó pedig a garaton át távozik. Nem fáj a babának, de biztos, hogy nagyon fog ordítani. Nálunk addig kísérleteztek a szemcseppezéssel és masszírozással, hogy 5,5 hónapos koráig jártunk a gyerekszemészhez, mire helyrerakta. Most két éves, tökéletes a szeme. Utólag azt mondom, inkább mossák át feleslegesen kiskorában, mint a "majd kinövi" elgondolással eltologatni, és egész életében baj lehet a szemével! (nem én találtam ki, hanem a gyerekszemész mondta)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!