Miért nem fordítanak a szülők kellő figyelmet a gyerekükre nyilvános helyen?
Rossz kategóriába írtad.
Úgy értem készülj fel itt és privát levélben is a véranyukák támadására.
(egyébként itt-ott részben egyet kell értsek veled). 👍
Ezekben a szituációkban szóltál az anyukáknak? Vagy esetleg félsz tőlük? Nekem sose volt gondom abból, hogy felhívjam a kedves anyuka figyelmét, hogy a gyereke idegesítő. Nem bunkón, de közölni kell velük, hogy most már kicsit nyugtassa le a gyereket.
Amúgy valaki írta a szokásos "itthon így működik" hozzászólást. Külföldön sincs másképpen. Csak ott a felnőttek nem félnek kommunikálni a gyerekekkel. Sőt, vadulok egy kicsit, szeretik a gyerekeket és mivel a gyerek hamar elunja magát és az anyja is unalmas már számára, így ha egy idegen kedvesen csacsog vele, akkor még véletlenül sem üvölt vagy ugrál a tömegközlekedésen.
Próbáld ki. Egyszer ne egy idegesítő görcsöt láss a gyerekben, hanem egy gyereket (mint amilyen te is voltál) és máris szebb lesz a napod, mert -1 mérgelődés. De akár megnézheted a felnőtteket is. Engem nem egyszer lökött már fel felnőtt, mászott keresztül a buszon vagy telefonált olyan hangosan, hogy mindenki hallotta hova mennek hétvégén.
Jaj ezek a panaszkodós "kérdések"....komolyan. Mit vársz? Van paraszt is meg van normális szülő is. Nyilván aki nem szól rá a gyerekre az nem fog ide írni. Aki meg rászól (mint én is) azok meg csak azt tudják írni hogy oké köszke de mit csináljunk azokkal az anyukákkal akik nem nevelik a gyereküket?
Mi a kérdésed értelme és célja a kidühöngésen kívül?
#5 Tudom klisé, de majd akkor mond ezt, amikor a gyereked eléri a dackorszakot. :D
Én is láttam már orvosi rendelőben nyugodt gyereket, de azok általában betegek. Akiket visszarendelnek, azok pörögnek ezerrel, mivel végre jobban vannak és kizárt, hogy 1-2 órát türelmesen várakozzanak.
Szerintem sok függ az ember tűréshatárától is. Engem nem zavar, ha más gyereke beszél, énekel, mászkál a rendelőben. Ha megfigyeled, az ovis gyerekek általában hangosan beszélnek. Megszokták, hogy túl kell üvölteniük 20-30 másik ovis gyereket. Hiába szólsz rá 50x, folyamatosan emelkedik a hangerő. Ez nem a jó vagy a rossz nevelésen múlik.
És akkor megint a felnőtt példa. Mi sem ülünk és csendben várakozunk. Sétálgatnak, kimennek, visszajönnek, olvasgatják a plakátokat, telefonoznak, zenét hallgatnak stb.
Szerintem nem fair elvárni egy gyerektől olyat, ami egy felnőtt embernek is kihívás és unalmas.
Ohh, mintha némi rosszindulat fedeznék fel abban, hogy összegszerűen említesz ezt-azt(nem tudjuk mit) és ezért cserébe neked vannak elvárásaid! 😃
Vicc.
Tudod, azok között, akik gyereket nevelnek ugyanúgy vannak parasztok, mint azok között, akik egy szobanövénnyel sem bírnának el.
Ki-ki döntse el hová tartozik, a támogatások ak ehhez semmi köze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!