Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Éliás...

Mi a véleményetek az Éliás névről?

Figyelt kérdés
A vezetéknévhez illik, meg mindenkinek tetszik, csak a véleményekere is kíványcsi vagyok. Nagyon az Éliás-Tóbiás jut róla eszetekbe?

2019. jún. 6. 16:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem akarlak megbántani, de esküszöm, számomra nem derül ki ebből a névből, hogy konkrétan kisfiút vagy kislányt vársz... vicc nélkul nem!

Nekem nem tetszik, hangzásra sem, persze ettől még nektek tetszhet és adhatjátok is névnek!

A kisfiúhoz/ kislányhoz (rejtély marad számomra) gratulálok és jo egészséget kivanok!

2019. jún. 6. 19:22
 12/22 anonim ***** válasza:
29%
Éliás tóbiás egy tál födöle! Hahaha! Nemár! Szegény gyerekkel ne szúrjatok ki!
2019. jún. 6. 20:38
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Éliás, Tóbiás egy tál dödölle , ettél belőle, kertbe mentek a tyúkok, mind megették a magot hess hess hess hess!!!
2019. jún. 6. 21:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Én is egyből énekelni kezdtem😅
2019. jún. 6. 21:45
 15/22 anonim ***** válasza:

Ilián Illés Éliás. Jó nevek mind, és nem becézném egyiket se. Ezek így a szépek.

Egy Éliást ne kezdjünk már el becézgetni légyszi; annak pont az a lényege, hogy olyan erőteljes, olyan jó név; tehát nem pl egy agyonbabusgatott pl 'anyámasszony-katonája' típus, hanem egy igenis karizmatikus férfi. (Nem ismerek iylen nevűt. ) De egyébként meg pl ha szekálnák is vele, szerintem egy idővel kinőnék a gyerekek ezt a szekálást; meg megunnák. Meg még pl akkor visszavághatna azzal, hogy róla legalább már írtak dalt:) De egyébként, ha nagyon bizonytalan vagy;inkább pakoljátok szerintem hátra második keresztnévnek; és is így tehát inkább biztosra mennék; biztonsági játékos lennék ilyen tekintetben. És akkor azt pl ha akarja, akkor nem is kell használnia, de lehet, hogy amúgy tetszene neki, és nem csak az iratain látnák, hanem bemutatkozáskor is használná. Szerintem önmagában ez egy erős, maszkulin név; tehát ha elvonatkoztatunk a dalocskától, akkor amúgy nagyon jó. (Tehát, nem egy olyan üntyüm-püntyüm komolytalan gyermekded, játékos név; hanem rendes, tisztességes, jól hangzó, harsány) Csak viszont nem tudom, az emberek mennyire tudnának elvonatkoztatni. De szerintem pl egy ilyen önéletrajzzal tudnák komolyan venni őt pl a munkahelyen. Tehát, hogyha Éliás név szerepelne az önéletrajzában. Amúgy ja, szal szerintem jó név; de inkább talán én is második névnek adnám. Csak lehet, hogy nem lesz könnyű pl hozzá, elé egy második nevet találni.

2019. jún. 8. 18:16
 16/22 anonim ***** válasza:
*szal 100 szónak is egy a vége; én inkább II. névnek adnám.
2019. jún. 8. 18:17
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem is rögtön eszembe jutott az Éliás-Tóbiás, pedig mindkét név tetszik :)
2019. jún. 8. 18:36
 18/22 anonim ***** válasza:
80%
Igen mert egy Lilit, Pankát, Bűvellőt, Zoékát, Bencét, Brendont vagy Doriánt sokkal könnyebb egy önéletrajzban komolyabban venni mint egy Éliást. Előre, találkozás nélkül név alapján ítelkező s€ggfejek meg inkább ne is vegyék komolyan, kinek kéne ilyen főnök...
2019. jún. 8. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:

:) (Nem vagyok én főnök:)) Arra gondoltam, hogy nem von le semmit.

De még ha valami teljesen idétlen, használhatatlan, alig vállalható nevet adnának a gyerekeknek a szülők, ugyebár akkor se azt kéne nézni, és talán még nem is nézik a munkáltatók. Szóval nem nagyon hiszem, hogy ez mérvadó lenne; hogy bármilyen nevet adtak a szülők.

Meg amúgy pl ez nem is feltétlenül a 'megkegyelmezésről' szól, hogy kegyelemből hívják csak be interjúra. Vagy pl lehet, hogy valakinek meg pont ez kelti fel az érdeklődését, bár nem hinném. De mondjuk olyat érdekes dolog , és nehézkes elképzelni, hogy valaki pl azért nem veszi föl a másikat a céghez, mert nem tudna vigyorgás nélkül az arcába nézni; és nem tudná megszokni, mert mindig vigyorognia kéne, és kicsit talán kínosan is érezné magát ( a főnök) szerintem nem nagyon létezik ilyen, de ha mégis, szerintem az Éliás messze nem az a kategória. Tehát, az a lényeg, hogy az Éliássága, a neve miatt nem fogja hátrány érni ilyen téren pl, hogy megélhetés. Hallottam már elég durva neveket is, és szerintem ott sem számít; ha meg ott az adott főnöknek mégis, akkor az illetőnek aki meg jelentkezne, mondjuk sorsa szerint nem az lenne a dolga; tehát akkor hát nemtom, max emiatt nem kerül be; de nem gondolnám; viszont máshol meg akkor tuti van helye. Tehát, ha az egyik helyre nem, akkor talál máshol. -Szerintem. És szerintem tehát olyat, hogy valaki pl neve miatt ne tudna elhelyezkedni konkrétan sehol, olyat nem szoktunk beletervezni születésünk előtt az életünkbe; én úgy gondolom.

2019. jún. 8. 22:02
 20/22 anonim ***** válasza:
Halálra cikizik a Tóbiással és az egy tál dödöllével.
2019. jún. 29. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!