Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utazási betegség kisbabánál?...

Utazási betegség kisbabánál? Útra való praktikákat kérnék, segítséget, bármit!

Figyelt kérdés

Kisfiam fél éves múlt, és a kezdetektől utál autóban lenni. Eleinte elvan, aztán olyan 10-15 perc múlva egészen érkezésig folyamatosan sír. Egyedül cicin nyugszik meg.

Játék, zene, mesézés, tükör nem használ.

Autóban általánosan olyan 20-22 fok van, levegő jár, tehát az se lehet hogy melege van,vagy hogy fázna. Nem éhes, pelenka tiszta, volt hogy alvás időben utaztunk, akkor sem alszik, pedig láthatóan álmos. Ha elaltatom, visszateszem, pár perc múlva ébred.

Gondoltam hogy az autóshordozóval lehet esetleg a baj, így vettünk neki egy gyerekülést, elvileg az egyik legjobbat, ablakon kilát benne, de továbbra is problémás az utazás.

Védőnő azt tanácsolta, menjünk vele rövidebb utakra, szoktassuk meg vele az autózást, hallgattunk rá sajnos, most ott tart a dolog, ha már berakom az ülésbe kezdődik a sírás.

Igazából eddig reménykedtem, hogy unatkozik, vagy valami, de nekem szintén csecsemő koromtól kezdve volt egy un. utazási betegségem ami egészen tini koromig tartott, csak nem igazán találok információt arról, mivel lehetne ezt csillapítani.

Engem szüleim addig nem igazán hordtak sehova, míg nem szedhettem erre gyógyszert, ők megértik ha nem megyünk hozzájuk, és szívem szerint én se kocsikáztatnám a gyereket, ha valóban erről van szó, viszont anyósomék sértődnek ha nem megyünk hozzájuk, már egy hónapja rágják a párom fülét hogy menjünk oda, ami 300 kmre van tőlünk..

Most vinnénk őt először ilyen messzire, de már előre rettegek, hisz egy 5 kmes utat se bír ki sírás nélkül, és sajnálom szegényt hogy mi lesz az úton :(

Szóval praktikákra lenne szükségem, hogyan vészeljük át fiammal azt a 3 órás utat, vagy mit csináljak vele, bármilyen tanácsnak örülnék!

2019. jún. 3. 07:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mellé ülsz hátra, vagy előre, és egyedül utazik hátul? Szerintem érdemes mellé ülni, hogy lásson téged.

Az is lehet hogy a biztonsági öv zavarja a mozgásban. Lányom is utálja.

Nem hiszem hogy rosszul lenne, már hányt volna.

Esetleg alvásidőre időziteni az indulást, igy talán elaludna.

Havonta utazunk szüleimhez látogatóba, 300km-re, nálunk a fentiek beváltak. Illetve azt vettem észre hogy ha én stresszelek valami miatt a kocsiban akkor a lányom üvölt. Mikor nyugi van, ő is angyalka.

2019. jún. 3. 22:48
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat! Születésétől kezdve mellette ülök, több tippet is kipróbáltunk az elmúlt két napban, a következő vált be:

Ébredés után, frissen pihenten, szopizás, és rá egy negyed órára indultunk el az aktuális ügyintézésre, egy db rágóka, friss levegő és így egy órát elvolt nyöszörgés, sírás nélkül!

Szóval szerintem nálunk ez lesz a befutó taktika, óránként majd tartunk egy pihenőt, és így talán (remélem) bírni fogja a hosszú távot is.

2019. jún. 5. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!