Mi a véleményetek a Leó, vagy a Leopold névről, esetleg a Tódorról?
Nekem tetszik a Leopold! :)
Engedjük már el ezt a húsz év múlva mi lesz egy állásinterjún ilyen névvel kérdést. Tele lesz már a világ Ajándékkal, Vanìliával. Az Alma, a Piroska, a Mercédesz sem jobbak, mégis mindenki megszokta. Ezeket is meg fogja.
Nekem egyik sem tetszik.
Manapsag nagyon hulye neveket adnak az emberek Pl Zeteny
Ugyan nincs a felsoroltak közt - ezek nekem annyira nem jönnek be -, de hangzásban a Leon hasonlít a példákra, amit már egy fokkal jobbnak tartok.
A Tódor nagyon nem tetszik.
A Leóról az oroszlán, a Leopoldról Mozart papa jut eszembe, a Tódorról pedig Krisztyán Tódor, meg valami meseszereplő a Talmi és Tódi című mesesorozatból, illetve a Gumimacik című rajzfilm sorozatból.
Német származásúak vagytok, hogy ilyen neveken gondolkodtok? Nekem tetszenek a német nevek, de ezek valahogy nem jönnek be.
Idétlen nevek sajnos - szerintem. Ugyebár az, hogy kinek mi tetszik, az szubjektív.
Felhozták a Leonárd nevet, az sem rossz, vagy pl a Lénárd. Ismerek felnőtt férfit, Lénárd a neve, teljesen elfogadható, semmi idétlen vagy extremitás-erőltetés nincs benne.
Inkább Leó, Leon, Leonárd, vagy Lénárdot adnék
Leopold nekem nemigazán tetszik; nekem valamiért kicsit komolytalan a hangzása
meg nekem a Tódor is kicsit olyan bohókás, de a Teodor, tehát külföldiesen, az meg nagyon szép, és szerintem magyar névként is meg tudja állni a helyét a Teodor. Meg a Tódor az még nem hangzik szépen; a Tódor névnél szinte bármi jobb, ez egyáltalán nem szép; a Leopold már egyébként nem rossz. Viszont a Leó nekem kicsit túl rövid, kicsit mintha becenév lenne; úgyhogy ahelyett adnék hosszabb alakút; de nem a Leopoldot, bár az a név is rendben van, de a többi amit felsoroltam , azok szebbek szerintem:):)
*A Leónak teljes névként, mintha hiányozna a vége; mintha olyan hanyagul befejezetlen lenne.
Viszont még akár a Leopoldot is el tudom képzelni Leó becézéssel; de egyébként szal a többi amit írtam számomra tetszetősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!